ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Royce Açıklaması

WASHINGTON – ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ed Royce, terör örgütü DAEŞ’in yenilgiye uğratılmasına ilişkin, ABD yönetiminin izlediği stratejiyi eleştirerek, gelecek başkanın "yeni bir stratejiye sahip olması gerektiğini" bildirdi.

Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Ed Royce, ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikasına ilişkin Amerikan Girişimcilik Enstitüsü’nde düzenlenen panelde konuştu.

Terörle mücadelede Başkan Barack Obama yönetiminin izlediği stratejinin başarısız olduğunu savunan Royce, DAEŞ’in hala yok edilemediğine dikkati çekti.

Royce, kasım ayında yapılacak seçimlerle belirlenecek ABD’nin yeni başkanının terörün yenilgiye uğratılması konusunda yeni bir politika izlemesi gerektiğini vurguladı.

Parti olarak böyle bir stratejiye sahip olduklarını ifade eden Royce, "Terörizmle mücadelede yeni bir stratejimiz bulunuyor ve bu strateji terörizmi kontrol altında tutmaya yönelik değil, onu yok etmeye, bulunduğu yerden söküp atmaya dönük" diye konuştu.

Terörizmin yenilgiye uğratılması noktasında "ABD ordusuna sahada esneklik sağlayacak" yeni bir askeri güç yetkisi üzerinde çalışabilecekleri bilgisini de veren Royce, "Başkomutan olacak bir başkomutana ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Ayrıca Suriye ve Irak’ta DAEŞ’in yenilgiye uğratılması için uluslararası koalisyonun havadan sunduğu desteğin yetersiz olduğunu belirten Royce, sahadaki Kürt, Yezidi ve Sünnilerin de yer aldığı yerel unsurlara ABD’nin daha fazla askeri teçhizat sağlamasını savunarak, bu tür yardımlar için Yezidilerin bir "soykırıma" maruz kalması gerekmediğini kaydetti.

Kaynak: AA