Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye Açıklaması

"Biz burada sadece Gazze'yi savunmak için değil Mescidi Aksa'yı, Kudüs'ü ve bütün Filistin'i kurtarmak için dünyayı şaşırtacak bir güç oluşturuyor ve biriktiriyoruz"

GAZZE - Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas'ın Kudüs'ün ve Filistin'in kurtarılması için "dünyayı şaşırtacak bir güç" oluşturduğunu belirtti.

Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinde İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın önde gelen komutanlarından Yahya Ayyaş'ın ölümünün 20. yılı münasebetiyle düzenlenen anma töreninde konuşan Heniyye, "Biz burada sadece Gazze'yi savunmak için değil Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü ve bütün Filistin'i kurtarmak için dünyayı şaşırtacak bir güç oluşturuyor ve biriktiriyoruz" dedi.

İsrail işgaline karşı İntifada'nın bastırılmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Heniyye, "İntifada bu dönemdeki en büyük stratejik dönüşüm. İntifada engelleri ve başarısız kılma girişimlerini boşa çıkardı. İntifada ateşini söndürmek isteyenlere karşı en büyük güç haline geldi" diye konuştu.

"İntifada henüz bütün gücünü ortaya koymadı" diyen Heniyye, bu konuda geri adım atılmayacağını ve engellemeye çalışanlara izin verilmeyeceğini, bu yolda kanlarını, canlarını, ruhlarını ortaya koyacaklarını kaydetti.
Kaynak: AA