AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli'den Tire Toptancı Haline Ziyaret

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesince kapatılacağı ileri sürülen Tire Toptancı Hali'ni ziyaret etti.

Kerem Ali Sürekli, ziyaretteki konuşmasında, toplam 19 bin metrekale alana sahip halde, esnafın mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yeni ve modern hal binası yapılması durumunda mevcut binanın yıkılmasına karşı çıkılamayacağına değinen Sürekli, 'Gerekirse, Başkan Kocaoğlu ile görüşüp, üretici ve esnafın sıkıntılarını anlatırım' dedi.

Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu da yasaya göre halde en az 30 işletme bulunması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

'Ancak Ödemiş ve Selçuk toptancı halleri yasaya uygun görünüyor gibi olsa da yılın büyük bölümü kapalı oluyor. Tire Toptancı Hali ise yıl boyunca açık. Hal yasasında ilçelerin tarım potansiyellerine göre yeni düzenlemelere gidilmeli. Tire genelinde ortalama yıllık 90 bin ton yaş sebze, 30 bin ton yaş meyve ile 120 bin ton civarında kestane, incir, ceviz ve benzeri ürünler yetiştiriliyor. Bu rakamlar, göz ardı edilmemeli.'

Kaynak: AA