Yılın İlk Suriyeli Bebekleri

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kilis'te kiraladıkları evlerde barınan Suriyeli üç kadın, yılın ilk bebeklerini dünyaya getirdi.

Kilis Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde doğum gerçekleştirilen Suriyeli Ala Şabuk, Nesrin Maki ve Hena Nacar anne olmanın sevincini yaşadı.

Normal doğum sonucu sağlıklı şekilde 3 kilogram olarak dünyaya getirdiği bebeğe Ali ismini veren Şabuk, "Üçüncü çocuğumu dünyaya getirmenin sevincini yaşıyorum. Türkiye'ye geldiğimden bu yana asla yabancılık çekmedim. Türk halkı bana hem analık hem babalık etti. Sağlık çalışanları bize çok iyi davranıyorlar. Bu kadar iyi davranacaklarını asla beklemiyordum onlara nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum" diye konuştu.

Yaşanan iç savaş nedeniyle ülkesinin yerle bir olduğunu anlatan Vaki ise sezaryenle yaptığı doğumda 3 kilo 700 gram bir bebek dünyaya getirdiğini ifade etti.

Gördüğü ilgiden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Vaki, "Burada o kadar çok rahatım ki herkes çok iyi. Bizi kendi vatandaşlarından ayırt etmiyorlar" dedi.

Kaynak: AA