AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması

"Şimdi Kur'anı doğru okuma, anlama ve doğru bir şekilde algılama zamanı, eğer biz bunu yapabilirsek, tekrar dünyanın efendisi oluruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Şimdi Kur'an-ı doğru okuma, anlama ve doğru bir şekilde algılama zamanı, eğer biz bunu yapabilirsek, tekrar dünyanın efendisi oluruz" dedi.

Özdağ, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İlim Yayma Cemiyeti tarafından Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen "Kur'an Ziyafeti" etkinliğine katıldı.

Burada konuşan Özdağ, bütün cemiyet ve cemaatlerin kendileriyle beraber başkalarını da sevdikleri zaman tarihte iz bırakacaklarını belirterek, "Eğer sadece kendini severse içine kapanır ve bir süre sonra da kaybolur gider. Kur'an-ı 300 senedir okuyoruz ama anlamıyoruz. Anlamak için gayret sarf edenlerimiz oldu. Cemaatler, cemiyetler, kültür adacıkları oluştu. Bunu devlet hayatına doğru taşımak çok zor oldu. Şimdi Kur'an-ı doğru okuma, anlama ve doğru bir şekilde algılama zamanı, eğer biz bunu yapabilirsek, tekrar dünyanın efendisi oluruz" diye konuştu.

Müslümanların mezhep, etnik ve ideolojik kavgalarla uğraşmaması gerektiğini ifade eden Özdağ, amacın Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu kaydetti.

Özdağ, İslam dünyasında yer altı ve yer üstü zenginliklerinin çok fazla olduğunu aktararak, savaşların sadece doğuda olduğuna dikkat çekti.

Müslümanların Kur'an-ı okumadığını anlatan Özdağ, şunları söyledi:

"İnşallah İslam dünyası yeniden gerçek manasıyla düne kadar sadece evlerde asılı olan Kur'an-ı eline alır, aldığı Kur'an-ı Kerimi, Arapçasını bilerek doğru yorumlar. Müslüman dünyası yer altı ve yer üstü kaynaklarını insanlığına takdim eder. Yine bilgi ile tanışır. Ama o bilgiye, bir şey üzerine bir şey koyar, giydirir."

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Programa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ve davetliler katıldı.
Kaynak: AA