Ahıska Türkleri Yeni Yıla Mutlu Girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ve Başbakan Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, yeni yılı dualarla karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, 2016 yılına ettikleri dualarla birlikte mutluluk içinde girdi.

Rusların 71 yıl önce vatanlarından Orta Asya'ya sürdüğü ve zamanla farklı ülkelere göç etmek zorunda kalan Ahıska Türklerinden 121 aile, 2015'in son günlerinde getirildikleri Üzümlü ilçesinde ilk defa yeni bir yılı karşılamanın heyecanını yaşadı.

Ahmedov ailesinin evinde bir araya gelen Ahıska Türkü dört aile, yeni yıla girmenin heyecanını AA ekibiyle paylaştı.

Yılbaşı gecesinde yaşlılar yeni yaşamları ile ilgili sohbet ederken, gençler de televizyon izleyip birbirleriyle şakalaştılar. Çayların içilip, meyvelerin yenildiği gecede kadınlar ise çocuklarıyla oynadı.

Cami hocası olan ev sahibi Fahreddin Ahmedov tarafından Türkiye için yeni yıl duası edildi.

Ahmedov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yıla dualarla mutlu şekilde girdiklerini söyledi.

Kendilerine gönlünü açan ve buraya kadar getiren Türkiye Cumhuriyetine dua ettiklerini belirten Ahmedov, şunları söyledi:

"Her birimiz en küçük çocuklarımızdan ihtiyarlarımıza kadar dua yaptılar. Bize kalbini açtı Türkiye Cumhuriyeti ve bizi Ukrayna'dan savaş bölgesinden çıkarıp buraya kadar getirdiler. Bizlere sıcak yemek, ev, güzel eşyalar verdiler. Oturduk ve bunları sohbet ettik. 2016 yılında inşallah herkesin hayırlı yılları, günleri ve ayları olsun diye dualar yaptık. İnşallah 2016 yılı Ahıska Türklerine vatan kazandırmış olacaktır."

Sabir Süleymanov ise, son yıllarda ilk defa böyle mutlu, huzurlu bir yeni yıla girdiklerini, inşallah bundan sonrada Türkiye Cumhuriyeti'nde yeni mutlu yıllar göreceklerine inandıklarını dile getirdi.

Gençlerle toplanıp eğlendiklerini ve şakalar yaparak televizyon izlediklerini anlatan Süleymanov, şöyle konuştu:

"Büyüklerimizi görüp yeni yıllarını kutladık ve onların bize tavsiye, öğüt ve nasihatlerini dinledik. Gençler olarak yeni yıldan en büyük beklentimiz okumak, üniversiteler kazanmak. En büyük istediğimiz 2015 yılında yerine geldi ve vatana geldik. Bundan sonra da gençler olarak üniversite kazanıp, Türkiye'de büyük işlere adım atmak istiyoruz. Yeni yıldan umutluyuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun bize yardımı oldu. İnşallah bundan sonra da olacak ve gençlerimizin gelecekteki hayatları, her şeyi iyi olur."

Ahıskalı ailelerin yeni yıl kutlaması, ellerinde Türk bayraklarıyla yaşadıkları coşkuyla sürdü.
Kaynak: AA