Şeker İş Sendika Kars Şube Başkanı Kop'tan Milletvekili Uçum'a Teşekkür

Şeker İş Sendikası Kars Şube Başkanı Yaver Kop, kentin tek bacası tüten devlet işletmesi olan Şeker Fabrikası’nın kapanmaması için gösterdiği gayretlerden dolayı AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum’a teşekkür etti.

Şeker İş Sendikası Kars Şube Başkanı Yaver Kop, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, öncelikle ülkemizde son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlara Allah’ta rahmet dileyerek, bu ateşe artık bir su serpilmesi dileklerinde bulundu.

Tüm dünyada olduğu gibi Kars’ta da her kesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması dileklerinde de bulunan Kop, Kars Şeker Fabrikası’nın üretimine devam etmesi için onurlu ve omurgalı bir şekilde mücadele veren şeker çalışanlarına ve Kars halkına sonsuz şükranlarını sunduğunu söyledi.



PANCAR ÜRETİMİNİ 10 BİN TON’DAN, 35 BİN TONA ÇIKARDIK

Bu yılın başından bu yana çok yoğun çalışmalar yapmaları nedeniyle ilimizde şeker pancarı ekimini 10 bin dondan 35 bin tona çıkardıklarına dikkat çeken Kop, pancar ekim alanlarını ise da 6 bin dönüme çıkardıklarını ve artık sözün bittiği yerde beklemeye geçtiklerini de sözlerine ekledi.

FABRİKA ÇALIŞANLARI ADINDA UÇUM’A TEŞEKKÜR ETTİ

Fabrikanın kapanmaması için üstün gayretler sarf eden AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum’a şeker çalışanları adına teşekkür eden Yaver Kop, “Fabrikamızın kapanması için verdiğimiz mücadeleler kapsamında siyasi girişimlerimizi de hızlandırdık. Bu arada Kars Milletvekillerimizin de kapılarını sık sık çalmaya devam ettik ve hep destek gördük. Özellikle AK Parti Kars Milletvekilimiz Sayın Mehmet Uçum, birkaç kez Şeker Fabrikaları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Sami Ölmeztoprak ile bir araya geldi. Sayın Uçum, bu görüşmelerde fabrikanın Kars için önemini ve katkılarını dile getirdi. Bu gidiş gelişlerde fabrikamızın yöreye göre önemli ve çalışma payını ve Kars’a olan katkıları anlatıldı. Daha sonra sonuç alınmadı. Bu arada Mehmet Uçum, ‘Şeker-iş Genel Başkanınız İsa Gök bana destek verecek bu işi sonuca götürelim’ dedi.

Ben de İsa Gök Genel Başkanımız ile Kars milletvekilimiz Mehmet Uçum ile buluştu. Ve karşılıklı işbirliği içerisinde Başkanlığa, Maliye Başkanlığına, Özelleştirme İdaresi Genel Müdürümüze ve Şeker Kurumu ile detaylı yazılar yazıldı tek tek görüşmeler yapıldı. Daha sonrada 2 Eylül’de Kars’a gelen milletvekilimiz Mehmet Uçum ile ben bir görüşme daha gerçekleştirdik. Görüşmelerimiz neticesinde sonuç almak için başka ne yapabiliriz diye gayret etik ve aynı zamanda Şeker Fabrikaları Genel Müdürümüz Sami Ölmeztoprak ile randevu aldık. Ardından da 3 Eylül de Sayın vekilimiz Mehmet Uçum, Danışmanı Yakup Özbilen ve ben birlikte genel müdürlüğüne gittik. Düzenlenen toplantıda Genel Müdürümüz, fabrikamızın çalışması konusundaki ortaya koydukları iyi niyetleri ve gayretleri bizlere gurur verdiği gibi son derece de mutlu etti. Biz de bu müjde ile Kars’a gelerek mutluluğumuzu şeker çalışanları ve halkımızla paylaştık. Bende şeker çalışanları ve Kars halkı adına bizimle birlikte bu mücadeleyi veren AK Parti Milletvekilimiz Mehmet Uçum’a, danışmanı Yakup Özbilen’e, Şeker Fabrikaları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Sami Ölmeztoprak ve Şeker İş Genel Başkanımız İsa Gök’e ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız” dedi.

Kaynak: İHA