Çayıralan 7. Kültür Ve Bal Festivali

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde düzenlenen 7. Çayıralan Kültür ve Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Çayıralan 7. Kültür Ve Bal Festivali
Kaynarpınar Mesire Alanı'nda düzenlenen festival, Yozgat Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterileriyle başladı. Festivalde, Yozgat İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki eğitimli köpeklerin gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken çanta içerisinde bir bölgeye gizlenen patlayıcı maddenin eğitimli köpek tarafından bulunması büyük alkış topladı.

At üzerinde okla hedef vurma ve kılıç kullanma gösterilerinde de çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.

Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, gösterilerin ardından yaptığı konuşmada, kültürlerin insanları birbirlerine bağladığını söyledi.

Festivale katılanlara teşekkür eden Şahiner, "Bu festivalimizin diğer bir amacı Çayıralan balını tanıtmaktır. Üretimini sonunu kadar destekliyorum. Dünyaca ünlü anzer balıyla yarışmasını istiyorum. Medeni cesaret göstererek yarışmaya katılan üreticilerimizin ballarını güvenle satın alabilirsiniz" dedi.

Festivale katılan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Alparslan Altan ise memleketi Çayıralan'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de festivalin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, festivallerin yörelerin tanıtımı için gerekli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından festivalde 18 bal üreticisinin ürünleri tanıtıldı. Analizleri yapılan 18 numune balın hepsinin şekersiz olması ve kalite yönünden ayırt edilememesi nedeniyle 18 yarışmacının tamamı da birinci ilan edilerek ödül ve plaket verildi.

Kaynak: AA