MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, 'Uzlaşma Olmazsa Erken Seçim Kaçınılmaz'

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, gerçekleşen koalisyon görüşmelerini yorumladı, “Tüm çabalara rağmen bir hükümet kurulmazsa, erken seçim kaçınılmaz olacaktır” dedi.

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, 'Uzlaşma Olmazsa Erken Seçim Kaçınılmaz'
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, AK Parti ve CHP’nin yaptığı koalisyon görüşmeleri sonucu iki parti arasında olumlu bir sonuca ulaşılamamasını değerlendirdi.

Ülkemizin tarihi dönemeçlerinden birini yaşadığını söyleyen Ülkü, “7 Haziran seçimlerinin ardından, millet iradesi doğrultusunda oluşan meclis aritmetiğinden bir hükümet çıkarmak için samimi ve iyi niyetle gayret edilmesi gerektiğini isteyerek, istikrar adına tüm siyasi partilerimize çağrıda bulunmuştuk. Bütün iyi niyet ve gayrete rağmen bir koalisyon kurulamaması durumunda, elbette yeni bir seçim yapılmasının doğal sonuç olacağını ifade etmiştik. Siyasi partilerin, yetkili kurullarında ve karşılıklı görüşmeleri neticesinde, şu ana kadar bir koalisyon hükümeti kurulamaması kararları kendi takdirleridir. Bundan sonraki süreçte, diğer koalisyon alternatiflerinin değerlendirilmesi gerekir. Temennimiz, ülkemize hayırlara vesile olacak bir hükümetin kurulmasıdır. Eğer bir uzlaşma ortamı oluşmaz ve tüm çabalara rağmen bir hükümet kurulamazsa, erken seçim kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Erken seçime gidilmesi durumunda yine milletin hakemliğine saygılı olacaklarını belirten Ülkü, “Beklentimiz, hızla yeni bir seçim için karar sürecinin, öncelikle meclisin kendi dinamikleri içerisinde gerçekleşmesidir. Bundan sonraki görüşmelerde ve muhtemel yeni seçim sürecinde de istikrarımızın bozulmaması için, her türlü tedbirin alınmasının gereğini tüm siyasilerimize hatırlatır, sonucun hayırlı olmasını dileriz” diye konuştu.

Artan terör olaylarına da tepki gösteren Başkan Ülkü, “Dört bir yandan saldıran ve gittikçe tırmanan terör olayları, bizi derinden üzmektedir. Bu saldırılarda yaralananlara acil şifalar, şehit olanlara Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Temennimiz, terör eylemlerinin en kısa zamanda sona ermesi ve suçluların yakalanmasıdır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA