Yozgat'ta Aşırı Sıcaklar Açık Havada Çalışan İşçilerin Çalışmasını Zorlaştırıyor

Yozgat’ta teras işi yapan kaynakçılar, yüksekte çalışmanın zorluğu yanında yazın sıcak, kışın ise soğuk ile mücadele etmek zorunda kalıyor.

Yozgat'ta Aşırı Sıcaklar Açık Havada Çalışan İşçilerin Çalışmasını Zorlaştırıyor
Son günlerde hava sıcaklığının artması, özellikle açık havada çalışan işçilerin çalışmasını daha da zorlaştırıyor. Yozgat’ta teras işi yapan Kaynakçı Hakan Ünver, çatılarda teras işi yaptıklarını belirterek, “Teras yaptığımız için genelde bizim işimiz çatılarda ve onlarca metre yüksekte oluyor. Çalıştığımız yerde gölgelik bulunmuyor ve direk güneşin altında çalışmak zorunda kalıyoruz. Son bir haftadır aşırı bir sıcak var. Mesleğimiz zor bir meslek, kışın soğuktan üşüyoruz, yazın sıcakta kavruluyoruz. Son günlerdeki bu sıcaklar işimizi daha da zorlaştırıyor ama mecburen çalışarak işimizi bitirmek zorundayız” dedi.

Havanın çok sıcak olduğu saatlerde sık sık dinlendiklerini ifade eden Ünver, "Bu sıcak günlerde işimize erken başlayıp, öğle saatlerinde dinlenmeye gayret göstererek bu sıcaklara karşı tedbir almaya çalışıyoruz” dedi.

Öte yandan Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Ede, yaşlı ve çocukların özellikle güneşin dünyaya dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak, ayrıca açık havada, güneş altında çalışmak zorunda kalan işçilerin gerekli tedbirleri alıp güneşten korunmaları ve bol sıvı tüketmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA