Hukuki Araştırmalar Derneği Başkanı Kaya Açıklaması

Hukuki Araştırmalar Derneği Başkanı Hüseyin Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iftira atılmasına, bu yolla devlet güvenliği ve millet birliğinin zaafa düşürülmesine sessiz kalmayacaklarını, yarından itibaren yurt genelinde suç ihbarında bulunacaklarını belirtti.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, çok yönlü ulusal ve uluslararası saldırıların odağı haline getirilmeye çalışıldığını, dünyaya düzen vermek isteyenler ile taşeronlarının saldırı yöntemlerinden birinin de medya ve özelde sosyal ağlardaki paylaşımları olduğunu ifade etti.

Medya ve sosyal paylaşım ağlarının, başkaca özgürlükleri ortadan kaldırıcı, kamu düzenini yok edici, iftira ve hakaretlerin yer aldığı bir sürece doğru gittiğini gözlemlediklerini bildiren Kaya, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzyılda başarmış olduğu kendi Cumhurbaşkanını seçebilme yetisine ve millet ile devleti şahsında temsil eden Cumhurbaşkanına iftira atılmasına, bu yolla devlet güvenliği ve millet birliğinin zaafa düşürülmesine sessiz kalamayız. İsimlerini bizzat savcılıklara ihbar edeceğimiz bu fitne suçlularının yaptıkları saldırıların, Cumhurbaşkanı şahsında bütün varlığımıza olduğunu biliyoruz. Bu itibarla kökü dışarıda olan sözde aydın sosyal medya fitnecilerini şiddetle kınıyoruz ve Cumhuriyet savcılarına suç ihbarında bulunuyoruz. Yarından itibaren tüm yurt genelindeki gönüldaş meslektaşlarımızın suç ihbarında bulunacağını ve konuyu takip edeceğimizi, kamuoyu ve necip milletimize arz ederiz."

Kaynak: AA