HDP'li Zeydan'ın Açıklamasına Tepki

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın terör örgütü PKK ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın, Çözüm Süreci ile bölgede yapılan yatırımları ve oluşan huzur ortamını hazmedemeyerek, şiddet yüzünü tekrar göstermeye başladığını belirtti.

Özellikle baraj yapımlarının geçiş güzergahlarını kapatmasından endişelen PKK'nın, iş makinelerini yakma, çalışan işçileri kaçırma, tehdit etme ve yapımı devam eden yatırımları engelleme gibi eylemlere başladığını söyleyen Kandemir, şöyle konuştu:

"Yapılan yatırımlar yüz binlerce vatandaşımıza iş imkanı, istihdam sağlıyor. Ne zaman devlet yöremizin sorunlarına çözüm üretmeye başlasa terör örgütü engellemeye çalışıyor. Çünkü işsizlik ve kaostan nemalanıyorlar. Baraj, yol güvenliği ve diğer faaliyetlerde görev alan köy korucularımıza yönelik HPG imzalı tehdit ve hakaret içerikli bildiriler dağıtılıyor."

Çözüm Süreci boyunca 13 köy korucusunun şehit olduğunu anımsatan Kandemir, korucular olarak her koşulda devletin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bölgede yapılan yatırımları da memnuniyetle karşıladıklarını ve terör tehdidine karşı koruduklarını aktaran Kandemir, şöyle devam etti:

"Devletimizin istihdam ve huzur sağlayıcı her türlü projesine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Korucularımıza yönelik tehdit ve saldırıları devam eden terör örgütü bilmeli ki bizler her şeye rağmen devletimizin yanında şiddettin karşısında olacağız. Ortalama günde yüz defa demokrasi diyen HDP'li vekiller bu saldırı ve tehditlere karşı neden sessiz kalıyor? Bu mu onların demokrasiden anladıkları? Demokrasi onlar için sadece sözden ibaret. Kendileri gibi düşünmeyen Kürtler'e hain diyen, tehdit eden bir anlayışın karşısında olmaya devam edeceğiz. PKK terör örgütü korucularımızı tehdit etmekten ve yöremizin huzurunu bozmaktan vazgeçsin. Aksi takdirde kaybeden onlar olacaktır. Korucu olsun veya olmasın, tüm yöre insanımızı teröre ve şiddet eylemlerine karşı tavır almaya davet ediyorum. Terör örgütü devletimize yönelik tehdit olduğu sürece biz korucularda görevimizin başında olacağız."

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın terör örgütü PKK ile ilgili açıklamasını da kınadıklarını ifade eden Kandemir,"HDP'li vekil Abdullah Zeydan'ın 'gül' dediği mermi, 'gül bahçesi' dediği ölüm ve şiddetten başka bir şey değildir. Asıl PKK'nın talimatları ve tükürüğünde boğulan, HDP'li vekiller ve siyasi anlayışlarıdır" dedi.

Son günlerde yaşanan olaylarda şehit haberleri ile üzüldüklerini kaydeden Kandemir, şehitlere Allah'tan rahmet, millete de başsağlığı dileğinde bulundu.

Kaynak: AA