Honduras'da Hükümet Karşıtı Gösteri

Orta Amerika ülkesi Honduras'da binlerce kişi, üst düzey hükümet üyelerinin adlarının karıştığı yolsuzluk skandallarının soruşturulması talebiyle protesto gösterisi düzenledi.

Başkent Tegucigalpa'da sosyal medya aracılığıyla örgütlenen binlerce kişi sokaklara dökülürken, gösteriyi organize eden eylemcilerden Gabriela Blen, "Honduras halkı, rehavetini atıyor. Bu daha başlangıç. Dokunulmazlığa karşı uluslararası bir komisyon kurulmasını istiyoruz" dedi.

Honduras Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez'in istifasını isteyen kalabalık, yolsuzluk skandallarının soruşturulması için dokunulmazlığa karşı uluslararası bir komisyonunun kurulmasını taleplerini içeren bir mektubu da BM ofisine teslim etti.

Hernandez, seçim kampanyasının, sosyal güvenlikle ilgili yolsuzluk skandalıyla bağlantılı iş adamları tarafından finanse edildiğini kabul etmişti.

Honduras'ta yeni bir meclis raporu, skandalla bağlantılı iş adamlarının, 2013 yılındaki seçim kampanyası sırasında Hernandez'in partisine 280 bin dolar verdiğini ortaya koymuştu.

Yine Orta Amerika ülkesi Guatemala'da BM'nin desteklediği dokunulmazlığa karşı oluşturulan kurul, ülkede yetkililerin istifasıyla sonuçlanan yolsuzlukların ortaya çıkarılmasına yardımcı olmuştu.

Kaynak: AA