CONMEBOL Merkezinin Dokunulmazlığı Kaldırıldı

Paraguay parlamentosu, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) merkezinin dokunulmazlığını kaldırdı.

Parlamentonun üst kanadı Senato, FIFA'nın bazı üst düzey yöneticileri hakkında başlatılan soruşturmayı dikkate alarak, başkent Asuncion'daki merkeze dokunulmazlık veren 1997 tarihli kanununun iptalini öngören yasayı oy birliğiyle onayladı.

Yasa iptalinin görüşmeleri sırasında söz alan Senatör Juan Carlos Galaverna, 1997'de de FIFA içerisindeki "mafya" yapılanmasını Senato'da gündeme getirdiğini belirterek, bunun üzerine dönemin Arjantinli FIFA Başkan Yardımcısı Julio Grondona'nın kendisine, "Paraguay gibi güzel bir ülke sizin gibi senatörü hak etmiyor" yazılı not gönderdiğini anlattı.

Galaverna, merkeze tanınan dokunulmazlığın, bazı FIFA yöneticilerine isnat edilen yolsuzluk suçlamalarının benzerlerinin CONMEBOL tarafından işlenmesine neden olduğunu savundu.

İptal edilen dokunulmazlık yasası, CONMEBOL merkezinin mal varlıklarının yanı sıra arşiv ve belgelerini de kapsıyordu.

ABD'de 27 Mayıs'ta, FIFA'nın üst düzey 9 yöneticisiyle 5 spor pazarlama şirketi yöneticisine rüşvet, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından dava açılmış, zanlılardan FIFA Başkan Yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo, FIFA yöneticileri Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel ve Jose Maria Marin İsviçre'de gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA