8. Ulusal Turna Balığı Ve Tatlısu Levreği Tutma Yarışması

Sportif balıkçılıkla uğraşanların ilgi gösterdiği 8. Ulusal Turna Balığı ve Tatlısu Levreği Tutma Yarışması'nda 58 tatlısu levreği ile altı turna balığı tutuldu. Balıklar fotoğraflandıktan sonra gölete bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) tarafından Kandıra'da düzenlenen 8. Ulusal Turna Balığı ve Tatlısu Levreği Tutma Yarışması sona erdi.

Yarışmaya, Türkiye genelinden 303 sportif balıkçı katıldı. Etkinliğe aileleriyle gelen yarışmacılar, iki gün boyunca Kaymaz Göleti'nin etrafında kurulan çadırlarda konakladı.

Yarışmada, 58 tatlısu levreği ile 6 turna balığı tutulurken, balıklar fotoğraflandıktan sonra gölete geri bırakıldı.

"En büyük balık tutma" kategorisinde birincilikleri 53 santimetrelik turna ile Seyfi Saatçi, 38 santimetrelik tatlısu levreğiyle Fatih Temel elde etti. "En çok tatlısu levreği tutma" kategorisinde sekiz balık tutan Umut Deniz birinci olurken, Necati Serindere beş balık ile ikinci, Oğuzhan Yılmaz dört balıkla üçüncü oldu. "En çok turna balığı tutma" kategorisinde ise iki turna balığı Orhan Ateş birinciliği elde etti.

KAMADER Başkanı Engin Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının insanları eğlendirirken, diğer taraftan da doğa korumacılığı ve mevzuat hakkında bilgi sahibi olmalarına katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Uztürk, "İnsanları şehrin monoton hayatından kurtarıp, doğa ile baş başa olmanın keyfini yaşamalarını ve bu vesileyle doğa bilincinin oluşmasını sağlıyoruz. Yarışmamıza gösterilen büyük ilgi, amacımıza ulaştığımızın bir göstergesi" dedi.

Kaynak: AA