BÜ Eğitim Fakültesinden Öğretmenim Şenliği

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi bu yıl ilk kez mezun olacak öğrencileri için ’Öğretmenim Şenliği’ düzenledi.

BÜ Eğitim Fakültesinden Öğretmenim Şenliği
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi ilk mezunlarını bu yıl verecek. Sınıf Öğretmenliği Bölümü, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü ve İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden 105 öğrenci diplomalarını alacak. Bu kapsamda Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından bu yıl mezun olacak öğretmen adayları için ‘Öğretmenim Şenliği’ düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, 4 yıl önce ilk öğrencilerini almanın mutluluğunu tattıklarını belirterek, şimdi onları mezun etmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Güneş, fakülte olarak en iyi öğretmenleri yetiştirmek için yola çıktıklarını kaydederek, “İyi bir eğitici kadro oluşturmak için çabaladık. Hocalarımızın en iyi öğretimi vermeleri için birçok çalışma gerçekleştirdik. Şimdi ilk mezunlarımızı vererek, genç arkadaşlarımızdan iyi bir öğretmen olmalarını, iyi öğrenciler yetiştirmelerini istiyoruz” dedi.

Daha sonra etkinlik Bartın Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği konserle devam etti. Müzik Kulübü öğrencilerinin oluşturduğu koro, seslendirdiği parçalarda büyük beğeni topladı. Öğretmenim Şenliği kapsamında “Geçmişten Günümüze Bilim İnsanları” sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Harun Er danışmanlığında Sosyal Bilgiler Eğitimi 2. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan sergide, 39 bilim insanının hayatının ve çalışmalarının resmedildiği tablolar yer aldı.
Kaynak: İHA