Güney Afrika'da Tebliğ Cemaatinin İçtiması

Güney Afrika'dan ve diğer ülkelerden 40 bin müslüman Tebliğ Cemaatinin yıllık "içtima programına" katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannedburg kentinde bir araya geldi.

Johannesburg'un Roshnee kasabasında gerçekleşen ve üç gün sürecek program da, program koordinatörlerinden Mohammed Zeeshan'ın AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu yıl içtimaya ülkenin farklı bölgelerinden 120 otobüs ve binlerce araçla gelenlerin yanı sıra, yurt dışından da katılanların sayısı da bir hayli fazla" dedi.

Zeeshan, Cumartesi günü daha fazla katılım beklediklerini de sözlerine ekledi.
Rustenburg'dan programa katılan 35 yaşındaki Imraanü, "Bu toplantıya katılmak ruhani olarak beni besliyor" derken, bir başka katılımcı Abdullah toplantının kendisine Hac'ı hatırlattığını söyledi.

Abdullah ayrıca dünyanın her bir yerinden katılımın olmasından memnun olduğunu da dile getirdi. Johannesburg'dan toplantıya katılan Irfaan Hatiyia ise "Müslüman kardeşlerimle burada derslere katılmaktan gayet mutluyum, bu bize dinin bir lütfudur" diye konuştu.

Somali'den içtimaya katılan Abdurahman Mahmud da "Allah için programa katıldığını, dışarıda güneş altında kalmak ya da toz içinde oturmaktan sakınmadığını" söyledi.

3 gün sürecek "İçtima" programı Cuma hutbesiyle başladı.

İçtima programı süresince Hindistan ve Pakistan'dan gelen çok sayıda Müslüman alim de farklı dini konular üzerinde konuşmalar yapacak. Bu arada yapılacak konuşmaların farklı dillere de simültane çevrisi yapılacak.
Programa gelen katılımcıların çoğunluğunun uzun entari giymesi dikkat çekiyor.
İlk kez 1960 yılında Tebliğ Cemaatinin gerçekleştirdiği İçtima toplantısı, İslami öğretinin gündelik yaşayışta bilinçli biçimde yaşanmasını içselleştirmeyi amaçlıyor. Merkezi Hindistan'ın Delhi kentinde bulunan Tebliğ Cemaatini, 1926 yılında Şeyh Muhammed İlyas el Kandehlevi kurdu. Çok sayıda Müslümanın katıldığı benzer içtima toplantıları Bangladeş ve Hindistan'da her yıl düzenleniyor.
Kaynak: AA