'Doğal ve Sağlıklı Çaykur Çayı Sempozyumu'

Mardin'de kaçak çayın zararlarına dikkat çekmek amacıyla "Doğal ve Sağlıklı Çaykur Çayı Sempozyumu" düzenlendi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sempozyumda, bu topraklarda yetişen çayın dünyanın en sağlıklı çayı olduğunu belirtti.

ÇAYKUR'un tüketiciye doğal çay sunduğunu, diğer çaylara hızlı demlenmesi için kimyasal maddeler ilave edildiğini anlatan Sütlüoğlu, "Bu kimyasallar çok zararlı. Bizim çaylarda bunlardan hiçbiri yok. Onun için diyoruz ki en sağlıklı çayı, en leziz çayı, kendi çayımızı içelim. Bu toprakların çayını Rize çayını içelim" dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni önemsediklerini ifade eden Sütlüoğlu, kalıcı dostlukların ticaret zemini oluşturacağına inandığını ifade etti.

Avrupa'nın düşmanlıkları ticaretle yok ettiğini vurgulayan Sütlüoğlu, milletler arasındaki soğuklukların da ticaretle muhabbete ve sevgiye dönüştüğüne dikkati çekti.
Sempozyumda, İstanbul Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Çelik, kaçak çayın insan vücuduna verdiği zararları, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Çelik ise yerli çayın faydalarını anlattı.
Bu arada, Karayolları Parkı'ndaki ÇAYKUR tırında, vatandaşlara gün boyu çay ikramında bulunuldu. Burada yapılan çay içme yarışmasında dereceye girenlere kuru çay armağan edildi.
Kaynak: AA