Özvatan'da Toplu Temel Atma Töreni Düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Özvatan'da yaptırılacak Kadın ve Gençlik Merkezi, Mehmet Tunga Parkı, Şelale Parkı ve Meydan düzenleme çalışmaları için toplu temel atma töreni düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratların katılımıyla düzenlenen törene ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.
Çelik, burada yaptığı konuşmada, yatırım bütçelerinin yarısını ilçelere ayırdıklarına dikkat çekerek, "Bu yılki yatırım bütçemiz toplam 500 milyon lira. Bunun yarısı yani tam 250 milyon lirasını ilçelerimize ayırdık. 1 milyon 300 bin nüfuslu Kayseri'de merkezde yaşayan 1 milyona 250 milyonluk yatırım yaparken ilçelerde yaşayan 300 bin nüfusa da 250 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Bu da 1 yıl önce çıkan kanunun ne kadar yararlı olduğunu ve bizim ilçelere verdiğimiz önemi en güzel şekilde ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.
İlçelere yatırım yaparken siyasi parti farkı gözetmediklerini aktaran Çelik, şöyle devam etti:
"Belediye olarak şehir merkezinde ne varsa ilçelerimizde ve onlara bağlı mahallelerde de aynısının olması için gayret sarf ediyoruz. Herkesin, bulunduğu yerde yaşamını kolaylaştıracak temel hizmetleri almasını, ayrıca sosyal hayatına renk katacak tesis ve yatırımlara kavuşmasını hedefliyoruz. İstiyoruz ki insanlar doğdukları yerde doysunlar ve şehirlere göç etmek zorunda kalmasınlar. 'Halka hizmet, Hakk'a hizmet" anlayışı ile hareket ediyoruz. İmkanlarımız dahilinde aynı prensiple hizmete devam edeceğiz."
Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki'ye teşekkür eden Çelik, Özhaseki'nin ilçelerde emeğinin çok olduğunu belirtti.

Özhaseki de 21 yıl hizmet ettikten sonra başı dik olarak belediyeden ayrıldığını dile getirerek, "Siyaset hizmet için yapılır. Böyle yaparsanız Allah da size yardım eder. İlçelerimiz az imkanlarla çok iş yapmak istiyor. Bu da ancak el birliğiyle olur. Büyükşehir Belediyesi işte bu imkanı sağlıyor" açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak projelerin temeli atıldı.
Kaynak: AA