Gorajde Müftüsünden Başkan Ak'a Teşekkür Ziyareti

Bosna Hersek Gorajde Müftüsü Remzija ef Pitic, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a Gorajde'ye ve Gorajde halkına yaptığı yatırım ve desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Gorajde Müftüsünden Başkan Ak'a Teşekkür Ziyareti

Başkan Ak’ın makamında yapılan görüşme sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Başkan Ak'ın hizmetlerini öven Gorajde Müftüsü Remzija ef Pitic, üniversite ihtiyaçlarının hayati önemde olduğunu vurgulayarak, yakın zamanda hayata geçirmeyi planladıkları ve üç dilde eğitim verecek uluslararası nitelikteki bir okul projesiyle ilgili düşüncelerini ifade etti.

Pitic, Keçiören Belediyesi'nin yaptırdığı Gorajde Kültür ve Eğitim Merkezi'nin şu andaki eğitim ve kültür faaliyetleri ve gelecekte çocuk, genç ve kadınlara yönelik yapılması planlanan faaliyetler hakkında da bilgi verdi

Başkan Mustafa Ak ise, Keçiören Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde 27 Haziran 2015'te Bosna Gecesi yapmayı planladıklarını iletti.

Ziyaretin sonunda Erzurum Valiliği ile birlikte yapılan ve Allah'ın 99 isminin hat sanatıyla yazıldığı, 23 sanatçı tarafından iki yıllık bir çalışma sonucu hazırlanan ve dünyanın eşsiz koleksiyonları arasında gösterilen “Esmaü’l Hüsna Hat Koleksiyonu" kitabını Başkan Ak, Gorajde Müftüsü Pitic'e ziyaretin anısına hediye etti

Kaynak: İHA