Küçük Gelin Esma’ya Cumhurbaşkanından Umut İşığı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde küçük yaşta evlendiği için kocası hapis cezası alan 24 yaşındaki Esma Bayramiç, durumunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktararak eşi için söz aldı.

Küçük Gelin Esma’ya Cumhurbaşkanından Umut İşığı

2005 yılında 14 yaşında olan Esma Bayramiç ile evlenen Alpay Bayramiç (27) hakkında küçük yaşta evlilikten açılan davada 2012 yılında karar çıkmış, Bayramiç 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 3 çocuğuyla ortada kalan Esma Bayramiç, 17 Mart 2013 tarihinde, başbakanlığı döneminde miting yapmak üzere Biga ilçesine gelen Recep Tayyip Erdoğan’a konuyu iletti ancak bir sonuç alamadı.

Esma Bayramiç bu kez 14 Mart Romanlar Günü töreninde sesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmayı başardı. Erdoğan’ın konuşması sırasında ayağa kalkan ve “Sayın Cumhurbaşkanım. Ben de Roman’ım. Hem de has Roman’ım. Bizim erkeklerimiz erken yaşta evlenir. Ben de eşimle erken yaşta evlendim. Ancak eşim bu nedenle cezaevine konuldu. 3 çocuğumla ortada kaldım” dedi

Esma’yı ve 3 çocuğunu yanına çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada hemen şimdi, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’a talimat veriyorum. Vali bey hemen kaydınızı alın. Benim özel kalemim de kaydını alsın” dedi.

Ardından Efkan, Hamza ve Nurcan adlı 3 çocuk sahneye çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini öptü.

Esma Bayramiç, “Eşim benim 3 sene oldu cezaevine gireli. Erken yaşta evlendim. Ben 14 yaşındaydım, kendi 17 yaşındaydı. Ben ne zamandır sayın Cumhurbaşkanıma ulaşıp bu durumu açıklamak istiyordum. Ama bir türlü fırsat bulamadım. Dün akşam da bana yardımcı olup beni buraya getirdiler. Burada ben bu imkanı buldum ve sağladım. Eşimin cezaevinden çıkmasını istiyorum. Başka da hiçbir şey istemiyorum. 8 buçuk yıla mahkum ettiler benim eşimi. Erken evlilikten yatıyor benim eşim. Sevdik de bu suç mu oluyor? Siz hiç mi sevmiyorsunuz? Kaçarak evlendik. 3 çocuğum oldu. Çocuklarım benden daha fazla istiyorlar babalarının çıkmasını. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesimi duyurduğum için çok sevinçliyim. İnşallah o da bana yardımcı olur. Bugün de Romanlar günüymüş. Benim için çok büyük bir sevinç olur bu. 29 aydır içeride yatıyor. 29’uncu kez görüşe gittim bu ay. Ben eşimi çok seviyorum. Tekrar dünyaya gelsem yine onunla evlenirim” dedi.

Çocuk gelinlere de seslenen Esma Bayramiç, “Ben de dahil, biz annelerimizi babalarımızı düşünmüyoruz. Cahilliğimize mi geliyor bilmiyorum. Tamam küçük yaşta evlenmesinler ama bu suçu da kaldırsınlar ortadan. İki genç birbirini seviyorsa bu suç olmuyor bence” diye konuştu.

Kaynak: İHA