İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıldönümü Duygulandıran Etkinliklerle Kutlandı

Şanlıurfa’da, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü, izleyenleri duygulandıran etkinliklerle kutlandı.

İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıldönümü Duygulandıran Etkinliklerle Kutlandı

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda, Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 'İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma' etkinlikleri, konuklara duygusal anlar yaşattı. Mehmet Akif Ersoy’un hayat hikayesinin slayt gösteri eşliğinde anlatıldığı programda, milli şair için yazılmış şiirler de seslendirildi. Programda, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı dönemde verilen istiklal mücadelesinde yaşananlar da canlandırıldı. Salondakilere duygusal anlar yaşatan programda, İstiklal Marşı’nın her kıtası farklı öğrenciler tarafından okundu.

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı çok güçlü bir nefesle yazdığını belirten Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “İstiklal Marşı’nı söyleyen ne güçlü bir nefestir. Ama bu güce erişmek de kolay olmuyor. Sabahtan itibaren ekrandan pek çok fotoğraf ve resim geçti Mehmet Akif Ersoy’un. Ama bir tane tebessüm eden fotoğrafını yakalayamadık. Hem şahsi hayatı, hem yaşadığı dönem acıyla, buhranla, yıkımla geçmiş” dedi.

Programda, kompozisyon, şiir gibi dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Küçük tarafından hediyeleri verildi.

Kaynak: İHA