Ak Parti'li Ünek'ten Huzur Bozuculara İstiklal Marşı Tavsiyesi

Ak Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, “Bugün ülkemizin huzurunu bozmak isteyenler, birlik ve beraberliğin ülkemiz için en önemli unsurlar olduğunu ve bundan asla taviz vermeyeceğimizi bilmeyenler İstiklal Marşı’mızı bir kez daha ama anlayarak okudukları takdirde bunu asla başaramayacaklarını en iyi şekilde anlayabilirler” dedi.

Ak Parti'li Ünek'ten Huzur Bozuculara İstiklal Marşı Tavsiyesi

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ebediyete intikal edişinin 79. yılında milli şair Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet ve minnetle andığını belirten Mehmet Ünek, “Kuşkusuz istiklal ve bağımsızlık, tarih boyunca Türk milletinin en büyük fazilet ve erdemlerinden olmuştur. Bizim milli marşımızı dünyadaki diğer milletlerin marşlarından ayıran en önemli noktada budur. Milli Marşımızın adının ‘İstiklal Marşı’ olması esasen Türk milletinin de ortak vicdanı ve en önemli karakteridir. Mehmet Akif, İstiklal Marşı’na ‘Korkma’ diye başlarken aynı zamanda Türk milletinin ezelden ebede uzanan tarihi, kültürü, maneviyatı, ruh ve gönül birlikteliğiyle her türlü engeli aşacak güce sahip olduğunu belirtmiştir” diye konuştu.

Akif’in istiklal ve bağımsızlığı elde etmekle birlikte onu korumak için de aynı mücadelenin gösterilmesi gerektiği inancını, ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözleriyle dile getirdiğine değinen Ünek, “Mehmet Akif Ersoy'un milletimizin bütün etnik gruplarıyla, bütün unsurlarıyla bir ve bütün olduğunu savunan yaklaşımı bugün de en önemli rehberimizdir. Bugün ülkemizin huzurunu bozmak isteyenler, birlik ve beraberliğin ülkemiz için en önemli unsurlar olduğunu ve bundan asla taviz vermeyeceğimizi bilmeyenler, İstiklal Marşımızı, bir kez daha ama anlayarak okudukları takdirde bunu asla başaramayacaklarını en iyi şekilde anlayabilirler. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla ve şükranla anıyor, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA