Küçük Yaşta Evlilik Nedeniyle Çocukları Hapse Düşen Aileler Af Bekliyor

Sivas’ta, küçük yaşta evlilik nedeniyle çocukları hapse düşen aileler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan af beklerken, ilgili yasanın değiştirilmesini istedi.

Erken yaşta evlilik nedeniyle çocukları hapse düşen 4 aile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan af bekliyor. Ailelerin rızası olmasına karşın açılan kamu davaları sonucu hapse düşen çocukları için oğlu hapiste olan Ümmühan Saygılı’nın evinde toplanan aileler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilgili yasanın değiştirilmesi için yardım istedi. Oğullarının hapse girmesi nedeniyle aileler zor durumda kalırken babasız kalan çocuklar babalarının hapisten çıkacağı günü bekliyor.

Çocuk yaşta kızla evlendiği için oğlu sekiz aydır hapiste olan Keziban Bulut, “Çocuklarımızı istiyoruz kanun bu mudur? Çocukların yuvasını yıkıp da içeriye attılar orada çürütecekler benim çocuğumu suçu yuva kurmak oldu“ dedi.

15 yaşında kızla evlendiği için 8 yıl 20 gün hapis cezası alan ve 4 çocuğu bulunan 24 yaşındaki Rıdvan Koç’un annesi Aynur Koç da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çocukları için af beklediklerini belirterek, “Benim dünyada tek çocuğum var ben çocuğum oralarda yatsın çürüsün diye büyütmedim. Benim varım yoğum tek bir tane ben onu aslan gibi büyüttüm, vali yapacağım diye büyüttüm. 4 çocuğu ortada kaldı ben oğlumu istiyorum çocuklarımın babasını istiyorum. Üç aydır orada üç ay bize üç yıldan beter oldu. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanı’na yalvarıyorum. Ellerini değil ayaklarını öpeyim ama oğlumu bana versin yeter dayanamıyorum“ diye konuştu.

14 yaşındaki kızla evlendiği için 10 yıl 10 ay hapis cezası alan Murat Duman’ın annesi Ümmühan Saygılı ise,”Benim oğlum hapse gireli 10 ay oldu. Ben büyüklerimden Başbakanımdan, Cumhurbaşkanıma yalvarıyorum Allah rızası için onları kurtarsınlar. Benim iki torunum var bana bir şey olsa gelinim, çocuklarım kötü yola düşecek. Onların yuvalarının yıkılmaması için rica ediyorum. Çocuklarımızı kurtarsınlar” şeklinde konuştu.

EŞLER KOCALARININ HAPİSTEN ÇIKARILMASINI BEKLİYOR
Eşi Murat Duman’ın hapse girmesiyle zor günler yaşayan iki çocuk annesi Zeynep Duman yardım istediklerini belirterek,”Küçük yaşta evlilikten dolayı eşim cezaevinde şuan ben çocuklarımın babasını istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yardım istiyorum. Yetkililerin bir şeyler yapmasını yasanın değişmesini istiyorum. İki çocuğum var benim yardım etsinler ikisi de babasını istiyor babalarını sorduklarında yalan söylemek zorunda kalıyorum“ ifadelerini kullandı.

Kaçarak evlendiği için açılan kamu davası sonucu eşi 11 yıl hapis cezası alan Birsen Bulut da sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben eşimi istiyorum, fazla bir şey istemiyorum, hakkım olanı kocamı çocuğumun babasını istiyorum. Ben para pul iş güç değil gerekirse karı, koca limon satarız. Ben İzmir’den geldim kocamı severek, isteyerek geldim. Annem ile babam ayrı olduğu için geldim. Bunun bedeli bu olmamalı.”
Kocasının hapse girmesiyle 4 çocuğuyla yaşayan Fadime Koç ise, 7 yıllık evli olduğunu belirterek "4 çocuğum var. 4 çocuğumla mutlu bir hayat yaşarken geldi eşimi aldılar. Hayatı bize zehir ettiler. Ben eşimi 10 senede beklerim ama çocuklarım baba özlemine dayanamıyor, çocuklarımın psikolojisi bozuldu devamlı babalarını istiyorlar. Uyumuyorlar, yatmıyorlar, yemek yediremiyorum. Komşulara yalvarıyorum acile götürsünler diye babaları olsa böyle bir şey olmaz. Çocuklarım üç ay baba özlemine dayanamadı 8 yıl nasıl dayanacak benim çocuklarım baba özlemine biz buradan Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma, Adalet Bakanıma yalvarıyorum. Allah rızası için çocuklarımın babasını eşimi affetsinler. Biz şuan çok mağdur durumdayız. Ben 4 çocuğumla ortada kaldım benim şuanda kayınbabam, kayınvalidem yanımda olmasa ben nerede kalırım ortada kalırım. Biz yardım istiyoruz yasa değişikliği istiyoruz.“
Babaları hapse giren çocuklarda babalarını bir an önce eve dönmesini bekliyor.

TÜRKİYE GENELİNDE BİN 500 AİLE AF BEKLİYOR
Ailelerin mağduriyetinin giderilmesi için 15 yaşını doldurmamış kişilerle cinsel ilişki suçlarını düzenleyen TCK'nın 103'üncü maddesinin 1/a maddesi ve 2'inci maddenin değiştirilmesi gerekiyor. Bu maddeyle ilgili meclise sunulması beklenen yeni yasa tasarısında aile rızası ile evlilik durumunda ceza miktarının düşürülmesi veya tamamen kaldırılması öngörülüyor. Sivas'ta yaklaşık 23, Türkiye genelinde bin 500 ailenin çocukların küçük yaşta evlilikten dolayı girdiği hapiste af bekliyor.
Kaynak: İHA