Kırklareli Belediyesi, Cemevlerini İbadet Yeri Kabul Etti

Kırklareli Belediye Meclisi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı doğŸrultusunda cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesine karar verdi.

Kırklareli Belediye Meclisi, Belediye BaşŸkanı Mehmet Siyam KesimoğŸlu başŸkanlığŸında belediye binasında toplandı.
Toplantıda, 6 meclis üyesinin verdiğŸi "Cemevlerinin ibadet yeri sayılması" önerisi görüşŸüldü.
"AİHM'in cemevi kararı doğŸrultusunda, cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve diğŸer ibadet yerlerine tanınan haklardan ayrımcılık yapılmadan yararlandırılması gerektiğŸi" belirtilen öneri, oy çokluğŸuyla kabul edildi.

- "Hayırlı olsun"

Kırklareli Belediye BaşŸkanı Mehmet Siyam KesimoğŸlu, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, laik ilkeler çerçevesinde tüm vatandaşŸların inançlarını istedikleri biçimde yaşŸayabileceklerini söyledi.

AİHM kararı doğŸrultusunda, 6 meclis üyesinin verdiğŸi "Cemevlerinin ibadet yeri sayılması" önerisini, belediye meclisinde oy çokluğŸu ile kabul ettiklerini belirten KesimoğŸlu, şŸöyle konuşŸtu:
"Cemevlerinin ibadet yeri sayılması önerisine, inancımız ve insan haklarına bakışŸ açımız gereğŸi olumlu bakıyoruz. ǖneri bir arkadaşŸımız hariç diğŸer tüm meclis üyelerimiz tarafından kabul edildi. Artık Kırklareli'ndeki cemevleri ibadet yeri sayılacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum. Cemevlerine, su faturalarının ödenmesi ve temizlik gibi birçok konuda desteklerimiz olacak. Nasıl camilerimizin temizliğŸini yapıyorsak, cemevlerinin de temizliğŸini yapacağŸız. İnsan haklarının söz konusu olduğŸu yerde, tersine bir bakışŸ açımız olmaz."

 
Kaynak: AA