Chp'den 2015 Genel Seçimlerine Hazırlık Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman teşkilatı, 2015 yılı genel seçimlerine hazırlık toplantısı düzenledi.

Chp'den 2015 Genel Seçimlerine Hazırlık Toplantısı

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün başkanlık ettiği toplantıya, İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Kadın Kolları Başkanı İlhan Küçüker, Gençlik Kolları Başkanı Engin Özer, partinin çeşitli kademelerinde görev yapan kişiler ve partililer katıldı.

Esnaf, Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi salonunda gerçekleşen toplantının açış konuşmasını yapan İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, 2015 genel seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “Önümüzdeki Haziran ayında bizim için büyük önemi olan seçim var. Bu seçim Türkiye için önemli bir kavşak teşkil etmektedir. Bu seçim Türkiye’nin gelecekteki çok uzun yıllarını etkileyecek bir öneme sahiptir. Bu seçimde başarılı bir şekilde çıkarsak ülkemizin geleceği aydınlık olacaktır. Aksi takdirde büyük zorluklarla karşı karşıya kalacağımız kesindir. Ben ve arkadaşlarım önemli bir kavşakta devraldığımız görevi bu bilinçle hareket ederek yerine getirmeye çalışacağız. Bu çalışmalarımızı partimizin ilkeleri doğrultusunda bir çalışma programı hazırlayıp yerel örgütlenmemizi bu program üzerinden gerçekleştireceğiz.

Adıyaman’da 90’lı yıllarda ve öncesinde var olan yüzde 50’lik oy potansiyelimizi tekrar aynı orana çıkarabilmek için yukarıda belirttiklerimin yanı sıra parti içi demokrasinin tam işleyişini sağlamayı çok önemli bulduğumuzu belirttim. Bu nedenle parti disiplinini bozmayacak nitelikli farklı görüş, anlayış ve yapıcı eleştirilere açık olacağımızı, farklı anlayışlardan yararlanacağımızı da ayrıca belirtmek isterim. Bu çalışmalarımızda parti genel merkezimizin ve yereldeki tüm üyelerimizin katkılarını bizden esirgemeyeceklerine inancımız tamdır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise konuşmasında, ülke gündemine ilişkin açıklamada bulunarak, “Dört eski Bakanla ilgili olarak kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu’nun 22 Aralık 2014’te yapılması gereken oylamanın AKP’li üyelerce 5 Ocak 2015’te ertelenmesi, 5 Ocak’ta da Yüce Divan’a gerek olmadığı kararının verilmesi talihsizliktir. Ancak bu, yolsuzluk dosyalarının kapatıldığı anlamına gelmez. 9 AKP’li, 4 CHP’li, 1 MHP’li ve 1 HDP’li üyeden oluşan komisyon eski Bakanların tümünü akladığı gibi, yetki ve sorumluluk sınırlarını aşarak dosyadaki delillerin temelini oluşturan tapelerin de imhasına karar verdi” dedi.

Toplantı daha sonra seçim ile ilgili karşılıklı fikir ve görüş önerilerinin sunulmasıyla devam etti.
Kaynak: İHA