Çadırda Yaşayan Suriyelinin Türkiye Sevgisi

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçıp ailesiyle geldiği Adana'da çadırda yaşayan Bilal Hamza, "Suriye'de ekmek yok sokağa çıkanı vuruyorlar.

Çadırda Yaşayan Suriyelinin Türkiye Sevgisi
Türkiye çok güzel. Ekmek, para veriyorlar. Ben ailemle Türkiye'de kalacağım" dedi.


Suriye'de 4. yılına giren iç savaştan dolayı milyonlarca insan mülteci konumuna düştü. Mültecilerin yoğun olarak geldiği illerin başında da hem Suriye'ye yakınlığı hem de ikliminden dolayı Adana geliyor. Adana'ya gelen mültecilerin çoğu Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi'ndeki çadırlarda yaşıyor. Savaştan canlarını kurtaran Suriyeli aileler burada yağmur ve çamurda çadırlarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu ailelerden biri de savaş başlar başlamaz evi bombaların hedefi olarak yıkılan 24 yaşındaki Bilal Hamza. Bilal Hamza şimdi eşi ve 1 çocuğuyla çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

"SURİYE'DE EKMEK YOK, PARA YOK, EVLER BOMBALANIYOR"
Bilal Hamza, Suriye'den 4 yıl önce eşini alıp kaçtığını belirterek, "Suriye'de savaş var, ekmek yok. Orada yaşamak çok zor. Burada çok güzel yaşıyorum. Ekmek geliyor, elbise geliyor, ceket geliyor, para geliyor. Burası çok iyi. Çadırda yaşamak zor ama soba var. Esad'ın bombalarından soğuk çadır daha güzel. Suriye'de akşam saat 10.00'dan sonra sokağa çıkanı vuruyorlar. Orada durum çok kötü. Savaş bitse de gitmeyeceğim Türkiye'de kalacağım. Türkiye'de her şey çok güzel Türkiye'yi seviyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA