Türkiye-ab Kpk Eş Başkanı Demirkıran Açıklaması

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, komisyonun 76. toplantısının iptal edilmediğini, ertelendiğini bildirdi.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, komisyon toplantısının Avrupa Parlamentosu Türkiye raporuna verilen değişiklik önergeleri nedeniyle tek taraflı iptal edildiğine ilişkin haberler yayınlandığını anımsattı.
Toplantının iptal edilmediğini vurgulayan Demirkıran, 18-19 Şubat'ta İstanbul'da yapılması öngörülen toplantının, bu tarihlerde TBMM Genel Kurulu çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle birçok KPK üyesi milletvekilinin toplantıya katılamayacak olmasından dolayı, Avrupa Parlamentosu kanadı ile de müzakere edilerek 19-20 Mart günlerine ertelendiğini belirtti.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Türkiye-AB ilişkilerinin parlamenter boyutunu oluşturması açısından her konunun en açık ve dürüst bir şekilde görüşüldüğü platform olduğunu ifade eden Demirkıran, şunları kaydetti:
"Avrupa Parlamentosu tarafından hazırlanan Türkiye İlerleme raporlarına her sene yüzlerce değişiklik önergesi verilmektedir. Bugüne değin Türkiye İlerleme Raporuna verilen değişiklik önergelerine ilişkin muhataplarımıza dolaylı yoldan diplomatik mesajlar verme yoluna gitmedik, kendileriyle hep doğrudan görüşmeler yaptık, değişiklik önergeleriyle ilgili sorunları açıkça kendilerine ifade ettik, bundan sonra da parlamenterler olarak aynı şekilde diyaloğumuzu sürdüreceğiz. Avrupa Parlamentosu'ndan bir arkadaşımızın, zannediyorum ki konunun detaylarına vakıf olmadan yaptığı yorumdan yola çıkılarak yapılan bu haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye-AB ilişkilerinin en sorunlu olduğu dönemlerde bile toplantılarına devam eden, şimdiye kadar 75 toplantı gerçekleştirmiş Karma Parlamento Komisyonu olarak 76. kez de toplanacak; Türkiye-AB ilişkilerinin en güncel ve en önemli konularını, en açık bir şekilde konuşacağız."
Kaynak: AA