Ege Üniversitesi Kreş Ve Anaokulunun Fiyat Artışına Tepki

İzmir'de çeşitli sendikalara üye bir grup, Ege Üniversitesi yönetiminin kararıyla arttırılan kreş ve anaokulu fiyatlarını protesto etti

Ege Üniversitesi'nde örgütlü Türk Sağlık-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası, Genel Sağlık İş, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim İş sendikası üyesi bir grup, üniversite yönetiminin kararıyla arttırılan kreş ve anaokulu fiyatlarına tepki gösterdi.

Üniversitenin anaokulu önünde kreş öğrencileri ile ellerinde pankartla toplanan grup, fiyat artışlarının ve üniversite yönetiminin aleyhinde bir süre slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Üniversiteler Şubesi Başkanı Yasemin Zengin, kreş ve anaokulu hizmetinin sosyal bir hizmet olduğunu, kamu kurumlarının çalışanlarına kreş hizmeti vermemek için çeşitli bahaneler ürettiğini öne sürdü.

EÜ'nün 7 bin 800 çalışanı olduğuna işaret eden Zengin, şunları kaydetti:

"Kurumun kreş ücretlerine diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki kreş ücretleri ile kıyaslandığında neredeyse iki kat fahiş bir fiyat artış oranı ile zam yapılmasını görmezden gelmek imkansızdır. Kurum adeta kreş ve anaokulu hizmeti vermekten vazgeçmiş velileri bezdirme yoluna başvurmuştur. Sayın rektörümüz Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, konu ile ilgili randevu taleplerimi görmezden gelmiş ve tarafımıza hiçbir açıklamada bulunmamıştır. Kendisine ulaşmak neredeyse imkansızdır."

Zengin, kreş ücretlerinde yapılan zammın geri alınmasını, hatta kreşlerin ücretsiz olmasını ve yeni anaokulu yerleşkesinin yüksek gerilim hattı yerine başka bir yere inşa edilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Ege Üniversitesi yönetimi, işletilen kreş ücretlerine ekim ayından itibaren yüzde 40 ile 80 oranında arttırmıştı. En düşük 300 lira olan kreş ücreti 550 liraya yükseltilmişti.

EÜ'de kreş ücretleri 550-850 lira arasında değişiyor.

Kaynak: AA