Antalya Deniz Biyoloji Müzesi'nde Korkutan Yangın

Antalya tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda bulunan Antalya Deniz Biyoloji Müzesi’nde klima ünitesinden çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Antalya Deniz Biyoloji Müzesi'nde Korkutan Yangın
Edinilen bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında Türkiye’de ilk defa oluşturulan Antalya Deniz Biyoloji Müzesi’nde saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. 150’si kemikli, 19 tanesi nadide köpek balığı türü olmak üzere 500 çeşit balığın bulunduğu iki katlı müzenin ikinci katında bulunan klimadan çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı.

Yangının çıktığını gören müze personeli olayı itfaiye ve polise bildirdi. Müzeye sevk edilen çok sayıda polis ekibi çevrede geniş güvenlik önlemi alırken itfaiye ekipleri çatıdan yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, müze içerisindeki duman da ekiplerin yarım saat süren çalışmanın ardından tahliye edildi. Çevredeki turistler de yangını meraklı gözlerle izledi.

Müze yetkilileri, yangın nedeniyle ahşapların zarar gördüğünü, balık türlerine ise herhangi bir zarar gelmediğini belirtti.

Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

TÜRKİYE’NİN BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi 16 Ocak 2014 tarihinde açıldı. Deniz Biyoloji Müzesi’nde Antalya Körfezi’nden olmak üzere Türkiye’nin farklı denizlerinden yakalanan deniz kaplumbağası (Caretta caretta), 9 tür köpekbalığı, 10 tür yassı köpekbalığı, yaklaşık 150 tür kemikli balık, süngerler, mercanlar, karides, ıstakoz ve yengeçler, kabuklular, ahtapot, kalamar ve sübyeler, denizyıldızları ve denizkestaneleri olmak üzere yaklaşık 500 tür deniz canlısı sergileniyor. Müzede nesli koruma altında olan, endemik ve Kızıldeniz kökenli deniz canlıları hakkında da bilgilendirmeler yapılıyor.
Kaynak: İHA