Yeni Yıl Dilekleri 'Organ Bağışı' Oldu

AYŞE YILDIZ - Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezinde karaciğer ve böbrek nakli olarak sağlığına kavuşan hastalar, yeni yılda daha fazla organ bağışı yapılmasını istiyor.

Malatya, Adıyaman, Sivas ve Rize başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden, tedavi olmak için Antalya'ya gelen karaciğer ve böbrek hastaları, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezinde şifa buldu. Yakınlarından yapılan nakillerle yeniden hayata tutunan hastalar, yeni yıla sağlıklı girmenin mutluluğunu yaşıyor. Hastanede tedavisi süren hastalar, 2016'da daha fazla organ bağışı yapılmasını istiyor.

Rize'den nakil için geldiğini anlatan 38 yaşındaki Erdoğan Şenlioğlu, 23 yıldır şeker, 6 yıldır da böbrek hastası olduğunu söyledi. Ablasının bağışladığı böbreğin kendisine nakledildiğini belirten Şenlioğlu, "Yeni yılın herkese sağlık, mutluluk getirmesini istiyorum. Organ nakli bekleyenlerin şifa bulduğu, bağış yapıldığı bir yıl olmasını diliyorum" dedi.

Şenlioğlu, yeni yıla yeni umutlarla girdiğini, mutlu olduğunu dile getirdi.

- "Başkalarına hayat verebiliriz"

Adıyaman'dan şifa bulmak için geldiğini Antalya'da kardeşinden yapılan böbrek nakliyle hayata tutunan 25 yaşındaki Mehmet Aydın da 3 yıl önce kendisine kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu söyledi. Alerji nedeniyle hastaneye başvurduğunu ve tahlil sonuçlarında böbrek hastası olduğunu öğrendiklerini belirten Aydın, Malatya, Antep ve Adana'daki çeşitli hastanelerde tedavi gördüğünü ifade etti.

"Vericiye bir şey olur mu" diye tereddüt ettiğini ancak ikisinin de sağlığının iyi olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Nakilden önce kardeşime bir şey olacak diye korkuyordum ama çok şükür hiçbir sorun olmadı. Başta doktorlarımız olmak üzere bütün sağlık personeline teşekkür ederim. Bize yeni bir hayat verdiler, yeni doğmuş gibiyim. Başkalarına da hayat verebiliriz. Bizim gibi böbrek bekleyen çok hasta var, canlı vericisi olup da vermeyen de çok kişi var. Bence hiç tereddüt etmeden müracaat etsinler, herkes bağış yapsın. Yeni yılda daha çok bağış yapılsın."

Mardin'den gelen 35 yaşındaki Mehmet Emin Arslan, göz rahatsızlığı dolayısıyla gittiği hastanede kronik böbrek yetmezliği hastası olduğunu öğrendiğini anlattı. Bir süre diyalize girdikten sonra hastalığının ilerlediğini aktaran Arslan, "Kardeşimden yapılan böbrek nakliyle sağlığıma kavuştum. Sevdiklerinizi yaşatmak için organ bağışı yapın" dedi.

Oğlundan yapılan karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan Halil Yöncü de siroz hastası olduğunu ve hastalığının son aşamasında nakil yapıldığını kaydetti.

Kaynak: AA