Özel Güvenlik Görevlilerine 'İletişim Yolu İle Dolandırıcılık' Eğitimi Verildi

Çankırı Emniyet Müdürlüğü tarafından özel güvenlik görevlilerine "İletişim Yolu ile Dolandırıcılık" eğitimi verildi.

Çankırı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Başkomiser Erhan Nazlıgül tarafından 100. Yıl Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda il genelinde görev yapan özel güvenlik görevlilerine "İletişim Yolu ile Dolandırıcılık" konulu hizmet içi eğitim verildi.

Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak iletişim araçlarını kullanarak yapılan dolandırıcılık olaylarının arttığını ifade eden Nazlıgül, "Suçu işleyen kişiler vatandaşları arayarak kendilerini polis, savcı, banka görevlisi, sigorta yetkilisi gibi sıfatlar ile tanıtıyorlar" dedi.

Dolandırıcıların vatandaşa farklı şeyler söyleyerek ikna etmeye çalıştığını dile getiren Nazlıgül, "Sonra terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabının boşaltılacağı, terör örgütü veya suç şebekesi tarafından telefon hattının kullanıldığı, bir olayda suçlu olarak isminin geçtiği, şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldığı, gizli bir operasyon yürütüldüğü, deşifre edilmesi durumunda gözaltına alınacağı gibi ifadeler kullanıyorlar. Hayali senaryolar ile tehdit korku panik hali oluşturup kazanç sağlıyorlar" diye konuştu.

Özel güvenliklerin bu durumlarda dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Nazlıgül, "Öncelikle banka ve PTT gibi görev alanları başta olmak üzere, özel güvenlik hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulması, iletişim yoluyla dolandırıcılık suçunun önlenmesinde, suç oranlarının düşürülmesi, suçluların yargı önüne çıkarılmasında ve kamu düzeninin korunmasında etkin rol oynayacaktır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA