Milli Atlet Arslan, Tırmandığı Dağda Mahsur Kaldı

Antalya’nın Kemer ilçesindeki Teke Dağı’na yaptığı tırmanışta ayağını kıran milli atlet Mustafa Arslan’ı (24)kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Milli Atlet Arslan, Tırmandığı Dağda Mahsur Kaldı
Edinilen bilgiye göre, Atletizm Milli Takım kampı için Kemer’in Üçoluk mevkiinde 15 arkadaşıyla kamp yapan Milli atlet Mustafa Arslan, dün saat 15.00 sıralarında iki arkadaşıyla birlikte Teke Dağı’na tırmanmaya başladı.

Yaklaşık bir saat süren tırmanışın ardından Milli atlet Arslan, arkadaşlarından farklı bir noktaya tırmanışa geçti. Arkadaşları Arslan’dan haber alamayınca yardım istedi. Bölgede polis, sahil güvenlik helikopterleri ile AFAD, itfaiye ve AKTUT ekipleri Arslan’ı arama ve kurtarma çalışmasına başladı.

Teke Dağı’nda kaybolan Arslan’ın yeri bir süre sonra belirlendi. Tırmanış sırasında düşerek ayağının kırıldığı öğrenilen Arslan’ın olduğu noktaya kurtarma ekipleri havanın kararmasıyla gidemedi. Günün ağarmasıyla tekrar başlanan kurtarma çalışmalarında Arslan’ın bulunduğu bölgeye yürüyerek ulaşılamadı. Sarp bir noktada olan ve dün geceden bu yana kurtarılmayı bekleyen Arslan’ın, helikopterden sarkıtılacak halattan inen kurtarma ekipleri tarafından kurtarılması bekleniyor.

Öte yandan dün geceden bu yana süren kurtarma çalışmalarına Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da katılıyor.
Kaynak: İHA