İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 73'e yükseldi

İsrail askerlerinin saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde 1 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 73'e yükseldiği ve bu süre boyunca bin 125 Filistinlinin gerçek mermiyle yaralandığı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin El-Halil kentinde Filistinli Hasan el-Furuh'u (27) ateş açarak hayatını kaybetmesine neden olduğu ve sağlık ekiplerinin müdahalesine izin vermediği ifade edildi.

Açıklamada, Furuh'la beraber İsrail askerlerinin saldırılarında 1 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin 17'si çocuk olmak üzere 73'e ulaştığı kaydedildi.

Saldırılarda, bin 125 kişinin gerçek mermi, 949 kişinin ise plastik kaplı madeni mermiyle vurulmaları sonucu yaralandıkları belirtildi.

İsrail askerlerinin darp etmesi sonucu ayrıca 233 Filistinlinin de yaralandığı ifade edildi.

Batı Şeria'da 165 Filistinli çocuğun gerçek mermi, 99'unun plastikle kaplanmış madeni mermi, 19'unun doğrudan göz yaşartıcı gaz kapsülü isabet etmesi sonucu yaralandığı, 28'inin ise İsrail askerleri tarafından darp edildiği kaydedildi. Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde askerlerin yaraladığı çocuk sayısının ise 480'e ulaştığının altı çizildi.

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken olaydan yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.
Kaynak: AA