AK Parti'nin Seçim Başarısı Balkanlar'da Kutlandı

Bosna Hersek, Sırbistan ve Arnavutluk'ta sevinç gösterileri yapıldı

SARAYBOSNA - AK Parti'nin seçim başarısı, Bosna Hersek, Sırbistan ve Arnavutluk'ta coşkuyla kutlandı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Vijecnica Kütüphanesi önünde toplanan Türk vatandaşları ve Boşnaklar, AK Parti'nin seçim zaferini birlikte kutladı. Sonuçların açıklanmasının ardından araçlarıyla konvoy oluşturan grup, "AK Parti ve Başbakan Ahmet Davutoğlu" ile ilgili sloganlar atıp tekbir getirdi.

Kutlamalara katılan Boşnaklardan Vildan Topcic, AK Parti'nin zaferi için arkadaşlarıyla bir araya geldiğini belirterek, seçimin sonuçlarından memnun olduğunu aktardı.

Türk arkadaşlarının mutluluğunu paylaştığını söyleyen Topcic, "Türkiye birçok kez Bosna Hersek'in dostu olduğunu gösterdi" dedi.

Bosna Hersek-Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Rizvan Halilovic de AK Parti'nin zaferinin tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, "Bu, Türkiye'nin zaferi, demokrasinin zaferi. Seçimdeki bu başarı, tüm Müslümanların başarısıdır" diye konuştu.

Naida Gego isimli Boşnak ise Türkiye'deki seçimin sadece Türkiye için değil, tüm dünya için önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin, yeni dönemde de Bosna Hersek'in yanında yer almaya devam edeceğini kaydetti.

- Sırbistan ve Arnavutluk'ta da kutlama düzenlendi

AK Parti'nin seçim zaferi Sırbistan'ın güneyinde, Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesindeki bazı kentlerde de kutlandı.

Demokratik Eylem Partisi (SDA) organizasyonunda, Novi Pazar, Tutin, Sjenica şehirlerinde yaşayan Boşnak kökenli vatandaşlarca kutlamalar düzenlendi.

Novi Pazarlı Adnan Jusufovic, seçimin ardından Türkiye'deki durumun bir an önce normale dönmesi temennisinde bulunarak, "Türkiye bizim anamız, koruyucumuzdur" dedi.

Esad Fazlic de seçim sonuçlarının Balkanlar'daki istikrarın devamına da katkı sağlayacağına işaret ederek, Türkiye'nin Balkan ülkelerinde yaşayan Boşnakları her zaman koruduğunu kaydetti.

Öte yandan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da da kutlama düzenlendi. Tiran'da yaşayan Türk vatandaşları, başkent sokaklarında seçim zaferini kutladı.
Kaynak: AA