Büyükşehir Belediyesi'nin 51 Kişilik Teknik Ekibi Silvan'a Gitti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, mühendis, mimar ve teknikerlerden oluşan 51 kişilik teknik ekiple, 12 gün boyunca sokağa çıkma yasağının uygulandığı, Silvan’ın Tekel, Mescit ve Konak Mahallesi’ndeki ağır tahribatı tespit etmek ve gidermek amacıyla ilçeye giderek çalışmalara başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin 51 Kişilik Teknik Ekibi Silvan'a Gitti
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB), Silvan’da yaşanan 12 günlük sokağa çıkma yasağının ardından Tekel, Mescit ve Konak Mahallesi’nde meydana gelen tahribatları tespit etmek için harekete geçti. Mühendis, mimar ve teknikerden oluşan teknik ekip, dün Silvan Belediyesi’nde bir araya gelerek toplantı yaptı. Toplantıda harita üzerinde bölgeler belirlenerek, ikişer kişilik gruplar halinde mahallelerde ev ve iş yerlerindeki hasarın tespitine ilişkin çalışmalar yürütüldü. DİSKİ ekipleri, içme suyu ve kanalizasyon altyapısındaki tahribata ilişkin, yol yapım ekipleri ise yollardaki tahribata ilişkin çalışmalara başlarken, teknik ekibin çalışmaları bugün de devam etti.

"3 MAHALLEDE CİDDİ TAHRİBATLAR YAŞANDI"

Konuyla ilgili bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, Silvan’da 12 günlük sokağa çıkma yasağı uygulandığını ifade ederek, bu yasakla birlikte çatışmaların meydana geldiğini ve Silvan’ın 3 mahallesinde ciddi tahribatların yaşandığını söyledi.

Karatekin, yine evlerin ve iş yerlerinin zarar gördüğünü, buna bağlı olarak mal kayıplarının da yaşandığını ve itfaiyenin de gerekli hasar tespit çalışmalarını yaptığını aktardı. Karatekin, “DİSKİ Genel Müdürlüğümüz, özellikle tahrip olan altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle mahalle aralarında var olan altyapı patlaklarını onarmış ve kente su verilmiştir. Yine Fen İşleri ve Yol Yapım Bakım Altyapı Koordinasyonu Daire Başkanlıkları ekipleri alanda gerekli çalışmayı yapmak üzere Silvan’da bulunuyor. Ayrıca Silvan’da mevcut araçlarımıza ilaveten 3 iş makinesini daha göndermiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle de biriken çöplerin kaldırılması için 2 adet çöp toplama ve sıkıştırma aracı çalışmalarına başladı” dedi.

Kaynak: İHA