AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Kimsenin tahmin etmediği derecede Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan AK Parti hem milletvekili çıkaracak hem de oy alacak. Eğer yürekleri yetiyorsa, serbest bıraksınlar herkes kendi milli ve hür iradesini sandığa yansıtsın" dedi.

Demiröz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olaylarının bir an önce bitmesini istediğini belirtti.

Devletin, teröristler Türkiye'den çıkıncaya ve silahlarını gömünceye kadar mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Demiröz, şöyle konuştu:

"Bu bölge ve coğrafyada yaşayan insanların herhangi bir problemi yok. Bölgede seçim çalışması yürütüyoruz. İnsanların birbirleriyle çekişme ve atışmasını göremiyoruz. Şu anda bölgede sadece terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında mücadele var. Devlet, bu bölgede alan hakimiyetini sağlayana kadar ve vatandaşa tam güvence verene kadar mücadeleye devam edecek. Bunun yanında seçimlere gidiyoruz. 3 yıl süren çözüm süreci ile vatandaşlara huzur içinde rahat bir dönem geçirttik. Bunları yaparken, maalesef terör örgütü tam aksini yaptı. Temmuzdan itibaren de demokratik siyaseti bırakan siyasetçiler veya malum partinin milletvekilleri, kendi rıza ve iradeleriyle hareket edemediler."

- "Bölgedeki yaşantıyı çekilmez hale getirdiler"

Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, "HDP'nin terör örgütüyle hareket ederek, sırtını dağa dayadığını" ve bölgedeki yaşantıyı çekilmez hale getirdiklerini ifade etti.

Demiröz, "Ama şunu herkes bilsin ki 1 Kasım'daki demokrasi bayramında, AK Parti'nin tek başına iktidarından sonra bölgenin huzura ve güvene kavuşmasıyla, insanların çok rahat şekilde çözüm sürecindeki gibi yaşamını sürdürmesini sağlayacağız. Bu en kısa zamanda olacak" diye konuştu.

Bölgedeki insanların sadece güven, huzur ve barış istediğini bildiren Demiröz, kendilerine verilecek her bir oyun barışa, huzura ve bölge insanın refahına katkı olacağını belirtti.

Bu bölgede güvenliğin bir an önce sağlanması gerektiğini vurgulayan Demiröz, "1 Kasım'dan sonra bölgenin birinci önceliği barış ve huzurdur. Ondan sonra da ekonomik kalkınmadır. Ekonomik bakımdan güçlüyüz. Suriye ve Irak'tan gelen 3 milyon yabancıya bakıyoruz. Kendi ülkemizdeki insana çok daha rahat bakarız" ifadelerini kullandı.

- "7 Haziran'da gasp edilen binlerce oyumuz var"

AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki tek genel başkan yardımcısı olduğunu dile getiren Demiröz, şöyle devam etti:

"Bölge insanı, 7 Haziran'dan sonrasını çok iyi tahlil etmiş ve kararını vermiş. Biz inanın belki yüzde 5 ile 10 kararsız kesim için çabalıyoruz. Ama çoğu kararını vermiş. Geçmişteki huzuru ve güveni gören insanlarımız, 7 Haziran'dan sonra huzuru kimlerin bozduğunu çok iyi görmüş. Vatandaşlar kararlı. 1 Kasım Türkiye'de tekrar bir dönüm noktası ve demokrasi bayramı olacak. Kimsenin tahmin etmediği derecede Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan hem AK Parti milletvekili çıkaracak hem de oy alacak. Eğer yürekleri yetiyorsa, serbest bıraksınlar herkes kendi milli ve hür iradesini sandığa yansıtsın. Eyvallah diyelim ve sandıktan çıkan sonuca saygı duyalım."

"Kimse milleti zorlayarak, ikna ederek ve ikna odaları kurarak, illegal yollarla oy peşinde koşmasın. 7 Haziran'da gasp edilen binlerce oyumuz var. Bu sefer buna tahammül etmeyeceğiz. Sandıklarımıza sahip çıkacağız" diyen Demiröz, "Bütün müşahit ve sandık görevlilerimizle bu seçimden başımız dik ve alnımız ak olarak çıkacağız. Bitlis olarak şu anda çok iyi durumdayız. İnşallah bunu sonuna kadar götüreceğiz ve Bitlis, Doğu ile Güneydoğu'da parlayan yıldız olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA