Söke-İzmir Karayolunu Açma Çalışmaları Devam Ediyor

Söke-İzmir Karayolu üzeri Söke’ye bağlı Sazlı çıkışı Argavlı Mahallesi yakınında karayolunda oluşan su baskını ve heyelan nedeniyle yolda çalışmalar devam ediyor. Saatler süren çalışmaların ardından karayolu kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Söke-İzmir Karayolunu Açma Çalışmaları Devam Ediyor
Gölü andıran karayolunda maddi hasarlı kazaların yanında, heyelanın meydana geldiği belirtilirken; sudan geçmek isteyen bazı araçlar ise suyun içinde mahsur kaldı. Trafik adeta felç olurken yol iki yönlü olarak trafiğe kapandı. İki yönlü yaklaşık 3’er Km’lik uzun araç konvoyu oluştu. Karayolları ekipleri, trafik ekipleri ve jandarma ekipleri karayolunda güvenlik önlemleri aldı. Yolun tek tarafından zaman zaman iki yönlü sıralı şekilde geçişlere izin verildi.

Kurtarıcılar ile suyun içinde mahsur kalan araçlar kurtarıldı.

Karayolundaki aşırı su birikmesinin yağışın yanı sıra yolun kenarında bulunan göletin taşması ve dağlardan gelen aşırı su yoğunluğunun sebep olduğu belirtildi. Suyu tahliye edilebilmesi için teknik ekiplere haber verildi.

Bölgeye gelen ekiplerin çalışmaları sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açılırken, çalışmaların devam ediyor. Bu arda Aydın’da yağış da devam ediyor.
Kaynak: İHA