Opr. Dr. Haytoğlu, Ameliyatsız Cilt Gençleştirme Yöntemini Anlattı

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu, ameliyatsız işlemler arasında yer alan PRP (Platelet Rich Plazma) uygulaması, botoks ve dolgu işlemleri hakkında bilgi verdi.

Opr. Dr. Haytoğlu, Ameliyatsız Cilt Gençleştirme Yöntemini Anlattı
Haytoğlu, ameliyatsız yapılan cilt gençleştirme yöntemlerini tüm detayları ile anlattı. Op.Dr. Gökhan Haytoğlu; “PRP yani trombosit yönünden zenginleştirilmiş plasma yönteminin yaklaşık olarak 20 yıldır genel tıpta kullanıldığını belirterek "Son yıllarda cilt gençleştirme yöntemi olarak popülerlik kazanmıştır. PRP işlemi yaptırmak isteyen hastanın kolundan 1-2 tüp kan alınır. Alınan kanın santrifüj cihazında yüksek hızda döndürülmesiyle serum kısmı ayrıştırılır, bunun amacı kanda bulunan trombositlerin yoğunlaştırılmasıdır. Bu küçük hücreler doku onarımını uyarıcı faktörler içerir. Bu uygulamanın amacı; ciltte oluşmuş yaşlanma etkilerini azaltmak ya da ortadan kaldırmaktır. Bu yaşlanma etkileri, ince kırışıklıklar, bir takım güneş lekeleri, gözeneklerin kabalaşması veya cilt kalitesinin azalması olarak sıralanabilir. Bu uygulama sonrasında ise yaşlanma etkileri azalır, ciltte gerginlik, parlaklık, duruluk ve gözeneklerde sıkılaşma görülür” dedi.

PRP uygulamasının tüm yüze birden uygulanması gerektiğini söyleyen Haytoğlu; alın, yanaklar, göz kapakları, çene ve boyunun uygulama yapılabilecek alanlar içinde olduğunu ve erkeklerde de sıklıkla saç dökülmesinde tercih edildiğini söyledi.



İnsanoğlunun her daim yer çekimine karşı gelmeyi arzuladığını anlatan Dr. Haytoğlu, botoks işlemini şöyle anlattı : “Teknik olarak; botoks solüsyonunun kırışıklık bölgesinde yer alan kaslara enjekte edilmesidir. Kısa süreli kas fonksiyonunu azaltıcı özelliği olan botoks aslında Clostridium Botulinum isimli bakterinin toksinidir yani halk arasındaki söylemi ile yılan zehri değildir. Laboratuvar koşullarında elde edilmektedir. Botoks, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem zamanla yüzde meydana gelen kırışıklıklarda kullanılmakta ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Genel olarak 3 bölgeye uygulanabilir. Yüzün üst 1/3’lük kısmı, boyun bölgesi ve koltuk altı terleme tedavisi için kullanılabilmektedir.”

Dr. Haytoğlu; her daim güncelliğini koruyan botoks ve dolgu uygulamalarının birbirinden farklı olduğunu belirterek “Botoks, zamanla yüzde oluşan mimik kırışıklıklarını azaltan basit, cerrahi olmayan bir uygulama iken dolgu ise kırışıklık tedavisinde ve dolgunluk istenen bölgenin doldurulmasında kullanılan uygulamadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA