Ankara'daki Bombalı Saldırı Şanlıurfa'da Kınandı

Şanlıurfa’da bir grup sivil toplum kuruluşu (STK) ve işçi sendikaları, Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Ankara'daki Bombalı Saldırı Şanlıurfa'da Kınandı
Şanlıurfa’da Karakoyun İş Merkezi önünde bir araya gelen STK’lar ve çeşitli sendika üyeleri, Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıyı yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı basın açıklamasına HDP Şanlıurfa milletvekilleri adayı İbrahim Ayhan, Dilek Öcalan, HDP İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl ve vatandaşlar katıldı.

Grup adına basın açıklamasında bulunan HDP İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, “Bu günler tarihe utanç lekeleri olarak geçecek günlerdir. Yapılan saldırıların Türkiye’nin demokrasi gelişimine yapılan saldırılar olduğunu düşünüyor ve lanetliyoruz. Bu ve benzeri saldırılar barış taleplerimizin önüne geçemeyecektir. Bu topraklarda bir tek evladımızın dahi kaybına engel olmak için gerekirse bedenlerimizi siper ederek bu topraklara barış hakim olana dek mücadelemizi devam ettireceğiz. Kanlı provokasyonlara ve sürüklenmek istenen kaosa asla izin vermeyeceğiz. Tüm duyarlı çevreleri meşru ve demokratik tepkilerini dile getirmeye, bu vahim katliamı kınamaya davet ediyoruz” dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise provokasyonlara karşı uyardı. Ayhan, “Biz bu katliamı gerçekleştirenleri ve onun arkasındaki güçleri lanetliyoruz. Onlar Diyarbakır’da da, Suruç’ta da bu halkın barış iradesini yok etmeye çalıştılar. Geçmişte de bu gibi provokasyonlar hep olageldi. Bugün de aynı şekilde Ankara’da gerçekleştirilmek istenen bir provokasyondur. Bu insanları birbirine kırdırtma amacıdır” şeklinde konuştu.

Kalabalık grup saldırıyı kınama adına beş dakikalık oturma eylemlerinin ardından sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA