Eskişehir Demokratik Kadın Platformu'ndan Kobani Açıklaması

Barış için Kadın Girişimi Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile Kobani'de yaşananları kınadı.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu'ndan Kobani Açıklaması

Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde bir araya gelen platform üyesi kadınlar adına konuşan Sinejan Kut, Kobani’nin yine saldırı altında bulunduğunu, çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ve binlerce kişinin göç etmek zorunda kaldığını söyledi.

Kut, “Kadınlar yine savaşın ortasında, yine yollarda, bedenleri yine savaş alanına dönmüş durumda” dedi.

Kobanili kadınların çağrılarını duyduklarını söyleyen Kut, şöyle devam etti:
"Kadınlar evlerini barklarını bırakıp sığınmaya zorlandıkça barış olamaz. Savaşı sınırın güneyine kaydırmakla barış olmaz. IŞİD, kadınları kaçırıyor, zorla evlendiriyor, cinsel köleliğe zorluyor. Buna göz yuman bir zihniyetle barış olamaz. Kadınların söz hakkının tanınmadığı bir siyasetle işbirliği yapılmasıyla barış olmaz. Silahların sınırdan kolayca geçmesine izin vererek barış olmaz. Tüm Orta Doğu’da kadınlar özgür olmadıkça barış olmaz. Biz kadınlar, bu sözümün sınırları aşmasını sağlamalı, Orta Doğu kadınları arasında hepimizi tehdit eden bu erkek egemen zihniyete karşı güçlü bir dayanışma ağı oluşturmalıyız. Orta Doğu barışı için çalışmak, kendi yaşam hakkımız için mücadele etmek zorundayım. Bunun için Kobaneli kadınlarla dayanışmak ve barışın sesini yükseltmek için bir araya geliyoruz."
Kaynak: İHA