Şahinbey Belediyesi’nden Üniversiteye Yerleştirmede Yüzde 76’lık Başarı

Şahinbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezlerinde açtığı ücretsiz Üniversiteye hazırlık kurslarında eğitim gören öğrenciler arasında yerleştirmede yüzde 76’lık bir başarı sağladı.

Şahinbey Belediyesi’nden Üniversiteye Yerleştirmede Yüzde 76’lık Başarı

Gaziantep’in eğitimdeki başarı oranını yükseltmek için eğitime destek olan Şahinbey Belediyesi, Yaşar Torun, Mimar Sinan, Kurbanbaba gençlik merkezi, Beydilli Hatice Belgin ile Şahinbey Spor ve eğitim merkezinde verilen ücretsiz Üniversiteye hazırlık kurslarına katılan 865 öğrenciden 661’i üniversiteye yerleşerek, eğitim gören öğrenciler arasında yüzde 76’lık bir başarı sağladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Eğitim görev alanımız dışında olmasına rağmen her şeyin başı eğitim diyerek, eğitime destek veriyoruz. Son 5 yılda gençlik merkezi ve sosyal tesislerimizde 62 bin 929 öğrencimiz ücretsiz SBS, LYS ve YGS kurslarına katıldı.

Geçtiğimiz yıl 1122 öğrencimiz üniversiteye yerleşti. Bu yıl ise, 865 öğrencimizden 661’i üniversiteye yerleşerek, eğitim alan öğrenciler arasında yüzde 76’lık bir başarı sağladı. Öğrencilerimize eğitim veren hocalarımıza teşekkür ediyor, Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum”dedi.

Şahinbey Belediyesi Kurbanbaba Gençlik Merkezindeki eğitim kurslarına katılan Hayrettin Paksoy isimli öğrenci, dershaneye gitme imkanım olmadığı için buradaki eğitim kurslarına katıldım. Burada aldığım eğitim sayesinde üniversiteyi kazandım. Bizlere bu imkanı sunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ücretsiz eğitimlere katılan öğrencilerden Deniz Düşgün, Rukiye Küçük açıklamada bulunarak şunları söyledi:
“Bizlere ders veren hocalarımızdan çok faydalandık. Burada ders yanı sıra yeni arkadaşlıklar edindik, çeşitli aktivitelere katıldık. Burasının desteği ile üniversite sınavında istediğimiz bölümlere kazandık. Başkanımızdan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun.”
Kaynak: İHA