(özel Haber) Türkiye'nin En Güzel Kent Ormanı Değil, Çöplük Alanı

Türkiye'nin en güzel kent ormanlarından birisi olan Uludağ'ın eteklerindeki doğal güzellik belediye ve orman yetkililerinin duyarsızlığı sebebiyle çöplüğe dönüştü.


Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki tabiat harikası Kürekli Şelalesi yakınlarındaki piknik alanı kendi haline terk edildi. Çöp tenekelerinden taşan çöpleri görenler, manzara karşısında ‘Piknik alanı değil, çöplük alanı’ demekten geri kalmıyor.
Bursa Kent Ormanı ve Kürekli Şelalesi’nin eşsiz güzelliği, yığılan çöplerle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Güzel bir proje ile Kürekli Şelalesinin yamaçlarına yapılan piknik alanı, belediye tarafından kendi haline terk edilmiş durumda. Pikniğe gelen vatandaşların çöp tenekelerine bırakmış olduğu çöpler dağ gibi olunca, ortaya çıkan koku ise temiz hava almaya gelenleri hayal kırıklığına uğrattı. Yığılan çöpleri görenler, ‘piknik alanı değil, çöplük alanı’ olmuş demekten kendini geri alamazken, Derekızık köyü sakinlerinden Sabahattin Güngör, “3 sene önce burası yapıldı. Burası ne güzel doğa harikası bir yerdi. Ama artık çöplük alanı gibi oldu. Yetkililerden buraya bir an önce müdahale etmelerini istiyoruz. Bakılacaksa ya adam gibi yapılsın yada kapatılsın. Ben İzmir’den misafirlerimi getirdim inanın utandım. Resmen çöplük alanı olmuş Piknik alanı değil. İnsanlar buraya nasıl gelir. Mademki bu paralar harcandı buralara o zaman gelip gerekeni yapsınlar. Ya da alsınlar bunları buradan böyle bir yer yok deriz” diye konuştu.

DOĞASEVERLERDEN TEPKİ GECİKMEDİ
Yaptıkları tırmanışlarla adından sıkça söz ettiren Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, Kürekli Şelalesine yaptığı tırmanış esnasında gördükleri manzaraya inanmadı. Yığılan çöpleri gören ULUDAK üyeleri, “ Çok güzel bir Bursa sabahında kent ormanında böyle bir güzel ortamda çirkin kokular ve görüntülerle karşılaşmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bize yakışmadığını düşünüyoruz. Yetkililerin buna biran önce çare bulmasını diliyoruz. Bu kadar güzelliğe bu kadar çirkinlik yakışmıyor. Karşılaştığımız manzara gerçekten içler acısı bir durum. Yetkililerden buraların temizlenmesini ve denetim altında tutulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA