Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu'nun Ziyaretindeki Gerginlik

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Eyüp'teki Hacı Hüsrev Camisi avlusunda koruma polisleri ile bazı kişiler arasında yaşanan olayda kimsenin burnunun kanamamış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İhsanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Hacı Hüsrev Camisi avlusunda çıkan olayın üzücü olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Bu talihsiz olayın ardından güvenlik ekipleri, bulunduğumuz alandan çıkmamızı söyledikleri için ağız tadıyla iftar edemeden bölgeden ayrıldık. Olay ne kadar tatsız da olsa, kimsenin burnu bile kanamadan atlatılmış olması yüreklerimizi ferahlattı. Hepimize geçmiş olsun. Dileğim odur ki, demokrasimizin en güzel, en coşkulu anlarından olan cumhurbaşkanlığı seçimleri bize yakışacak biçimde huzur ve sağduyu ile geçsin. Bu konuda güvenlik güçlerimize ve olası tüm provokasyonlara karşı milletimizin kadim şuuruna güveniyorum."
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun ziyaret için geldiği Eyüp'teki Hacı Hüsrev Camisi avlusunda bir grup vatandaşla koruma polisleri arasında tartışma çıkmış, polis havaya bir el ateş etmişti. İhsanoğlu, daha sonra buradan ayrılmıştı.
Kaynak: AA