Belediye Başkanı ve Rektör Gelişmeleri Değerlendirmek İçin Bir Araya Geldi

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Belediye Başkan Yardımcılarından Erol Korkmaz, Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik’i makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı ve Rektör Gelişmeleri Değerlendirmek İçin Bir Araya Geldi

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, seçildikleri günden itibaren önem verdikleri konulardan birinin üniversite-şehir bütünleşmesi olduğunu söyleyerek Uşak Üniversitesi’nin şehre katkı sağlayan en önemli kuruluşlarından bir tanesi olduğunu belirtti.

Uşak Üniversitesi’nin emsallerine göre önemli bir yerde olduğunu ifade eden Başkan Cahan “Özellikle fiziki yapılanması, doğal güzellikler içerisindeki yerleşkesi ve bu yerleşke içerisindeki fiziki yapılanması birçok üniversiteyi kıskandıracak cinsten. Bunda özellikle emeği geçen herkese başta Uşak Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sait Çelik’in üstün emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Fiziki yapılaşmanın yanı sıra akademik olarak ta önemli bir bilim üssü olduğu inancını taşımaktayım. Zira yapılan etkinlikler bilimsel organizasyonlar çıkarılan yayın ve makaleler bunun en büyük göstergesi. Öğrenci boyutuna da gelecek olursak Uşak sokakları renk renk insanla dolu. Dünyanın diğer bir ucundan Uşak’a okumak için gelen öğrenci kardeşlerimiz şehrimize renk katıyorlar. Uluslararası öğrenci sayısında oldukça başarılı olan Uşak Üniversitesi hem kendini hem de şehrimizi zenginleştiriyor. Uşak Kültürünü oralara götürdükleri gibi kendi kültürlerini de Uşak’a getirerek kültür elçileri oluyorlar” dedi.

Rektör Çelik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Uşak Belediyesi’nin ve Uşak Üniversitesi’nin, Uşak için el birliği yaptıklarını ve bu işbirliklerinin Uşak’ı geliştirdiğini kaydetti.

Uşak Üniversitesi’nin önemli paydaşlarından birinin Uşak Belediyesi olduğunun altını çizen Rektör konuşmasında şunları aktardı: “Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a verdiği desteklerden ve yapacağımız işbirliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Üniversite-şehir bütünleşmesinde belediyelere ve üniversitelere önemli görevler düşmektedir. Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan’ın bu farkındalıklarla güzel işler yapacağına inancımız tamdır.”
Kaynak: İHA