Eğitim Bir-sen'den Birlik ve Beraberlik Yemeği

Eğitim-Bir-Sen Akseki İlçe Temsilciliği tarafından birlik ve beraberlik yemeği düzenlendi.

Akseki Duruk Otel'de düzenlenen yemekte konuşan Akseki Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, Akseki'de 2005 yılında sadece kendisinin Eğitim Bir-Sen'e üye olduğunu, bugün sayının 30'a yükseldiğini söyledi.

Bağcı, eğitimcilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, kendisinin de bir sendikacı çocuğu olduğunu belirterek, eğitim camiasına her türlü desteği vereceğini ve yanlarında olacağını söyledi.

Eğitim Bir-Sen Antalya Şubesi Başkanı Süleyman Gökçen, sendika olarak eğitim camiasının sorunlarının çözülmesi yönünde adım atılmasını sağladıklarını bildirdi. Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Kaş ilçelerinin zorunlu hizmet bölgesi olması için çaba sarf ettiklerini anlatan Gökçen, şöyle konuştu:
"Yaklaşık bir yıl önce kamuda başörtüsü özgürlüğü talebiyle başlattığımız sivil itaatsizlik eylemimiz, örgütlü mücadelemiz sonucunda başarıya ulaştı. Başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın büyük bir ilgi ve özveriyle destek verdiği bu eylemimiz, onurlu ve kararlı duruşumuz sayesinde 30 yılı aşkın süredir devam eden ayrımcı, ötekileştirici ve kadına yönelik şiddet içeren yasağın kaldırılmasıyla sonuçlandı. Başlattığımız eylem ve mücadeleler sonucu baskıcı ve utanç verici bir yasaktan kurtulmanın miladı oldu."
Kaynak: AA