Dışişleri Bakanlığı’ndan, Afganistan’daki ‘cumhurbaşkanlığı Seçimi’ Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun huzurlu bir ortamda tamamlanmasından memnuniyet duyulduğunu belirtti.


Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ülkedeki siyasi geçiş sürecinin önemli bir aşamasını teşkil eden ve Afganistan’ın geleceği bakımından belirleyici nitelik taşıyan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılım oranı, Afgan halkının ülkede kalıcı istikrara verdiği önemi, birlik ve beraberlik içinde hareket etme iradesini ve Afganistan’ın kendi ayakları üzerinde durma kararlılığını bir kez daha teyit etmiştir. Keza seçimlerin başarıyla düzenlenmesi, Afgan kurumlarının sergilediği performansı ortaya koyması bakımından da önem taşımaktadır” denildi.

Türkiye’nin, Afgan halkıyla dayanışma içerisinde olmayı sürdüreceğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Seçim sürecinin öngörülen takvime uygun olarak sonuçlanacağına ve kurulacak yeni Hükümetin kardeş Afgan halkını tüm unsurlarıyla kucaklayarak, ülkeye barış, istikrar ve refah getirme yolunda atılan adımları daha ileriye götüreceğine inanıyoruz.

Türkiye, Afganistan'ın barış, istikrar ve huzurunun korunması hedefi doğrultusunda dost ve kardeş Afgan halkıyla dayanışma içerisinde olmayı sürdürecek; ikili ilişkilerimizin sahip olduğu sağlam temeller üzerinde, yeni Hükümet’le yakın işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir.”
Kaynak: İHA