Türk Müziğinin Unutulmaz Eserleri Büyükçekmece’de Seslendirildi

Büyükçekmece’de düzenlenen “21’inci İstanbul Türk Müziği Günleri” sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.


Bu yıl 21’incisi düzenlenen İstanbul Türk Müziği günlerinin bir ayağı da Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı “21’inci İstanbul Türk Müziği Günleri” konseri Büyükçekmece Belediyesi Musiki Derneği’nin hazırlamış olduğu özel konserle sanatseverlerle buluştu. Türk müziğinin unutulmaz eserlerinin seslendirildiği özel konser yönetmen Salih Tangül’ün şefliğinde gerçekleşti.

Büyükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Şahin ve İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı (TMDK) öğretim üyesi, İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Göktan Ay’ın yer aldığı konser seyircilerden tam not alırken, konser konuk sanatçı Sinem Özdemir’in seslendirmiş olduğu eserlerle renklendi.

Konser sonrası şef Salih Tangül’e övgüler yağdıran Büyükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Şahin, “Hocamın saygısı, sevgisi, müzik icra ederken yüklemiş olduğu duygu ve anlam bizlere büyük dersler veriyor. Salih hoca beni bu sahnede heyecanlandıran çok değerli hocalardan bir tanesidir” dedi.

Şahin, “Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün desteğiyle Üsküdar da başlatmış olduğunuz ve bu yıl 21.sini düzenlemiş olduğunuz İstanbul Türk müziği günlerinin umarım 22. sini Büyükçekmece de daha da büyük organizasyonla büyüteceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA