Siirt'te Kazımiyye Kur'an Kursu'nun Temeli Atıldı

Siirt'te 350 kişilik Kazımiyye Yatılı Kur'an Kursu binasının temeli atıldı.

Ulus Mahallesin'deki temel atma töreninde konuşan Vali Ahmet Aydın, ilim ve irfan yurdu olarak bilinen Siirt'te temeli atılan 350 kişilik Kazımiyye Kur'an Kursu'nda dinine, vatanına ve milletine hayırlı alimlerin yetişmesi temennisinde bulundu.
Muiniddin Aydın, Şeyh Muhammed Kazım Hazretlerinin ilim hakkında "İslam'ı hakim kılmak istiyorsak ilmi hakim kılmalıyız" dediğini ifade ederek, onun ömrü boyunca hep ilmi hakim kılmaya çalıştığını söyledi.

"Şeyhimizin ilmi hakim kılma çabasını bugün ilim yuvası Kazımiyye Kuran Kursu'nun temelini atarak ilmi hakim kılma gayreti içerisindeyiz" diyen Aydın, Şeyh Muhammed Kazım Hazretlerinin ömrünün son anlarında bile kitabı elinden düşürmemesinin, ilme olan sevdasının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Şeyh Muhammed Kazım Hazretlerinin medreselerle ile ilgili, "Vefat ettiğimde beni medreseye yakın bir yere defnedin ki talebelerin okuma sesini hissedeyim" şeklinde bir vasiyetinin olduğunu bildiren Aydın, şunları kaydetti:
"İlim ve takvanın az olduğu, bidat ve cehaletin çoğaldığı, insanların birbirine rahmet etmediği, akrabaların birbirlerinden nefret edip düşman kesildiği bu asrımızda Allah'ın lütfu ve ihsanıyla ilim mertebesinde kemale eren, bütün dini ilimlerde mükemmel olan, pirimiz, şeyhimiz üstadımız Şeyh Muhammed Kazım Hazretleri ilime sarılmış, gece gündüz demeden yıllarca ömrünü ilim ehli yetiştirmekle geçirmiştir. Allah'a binlerce şükürler olsun ki şeyhimiz bugüne kadar binlerce alim yetiştirmiştir. Onun himmeti ile ilmi eseri hala devam etmektedir. 350 kişilik Kazımiyye Yatılı Kur'an Kursu'nun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Kaynak: AA