Değerler Eğitimi Tiyatro Festivali Başladı

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen okullararası "Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi" (EDEP) kapsamında "Değerler Eğitimi Tiyatro Festivali" başladı.

İmam Hatip Ortaokulu Salonunda 2 gün sürecek etkinlikte, 22 lise ve ortaokul yarışacak.
Bu yıl düzenlenen tiyatro festivalinin teması ise "Vefa ve saygı" olarak belirlendi. Festivalde, Niğde genelindeki okullardan edebiyat ve türkçe öğretmenlerinin desteği ile hazırlanan ve 225 öğrencinin sahne aldığı gösteri, halka açık olarak sunulacak. Jüri değerlendirmesi sonucu 10 dalda ödül verilecek.
9 Mayıs'ta düzenlenecek programda, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın ve erkek oyuncu, en iyi oyun, en iyi senaryo, en değerli mesaj, jüri özel, en iyi kostüm ve en iyi dekor ödülleri verilecek.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaybolmaya yüz tutmuş manevi değerlerin yer aldığı tiyatro festivali düzenlediklerini ifade etti.

Şenel, müdürlük olarak çeşitli projeler yürüttüklerini, "Değerler Eğitimi Tiyatro Festivali" düzenlediklerini belirterek," Bu yıl festivalin ikincisini düzenliyoruz. Festivalle hedefimiz kaybolmaya yüz tutmuş manevi değerlerimiz, tiyatro ile tekrar gün yüzüne çıkartılsın, unutulmasın, kaybolmasın, tek isteğimiz arzumuz bu. Türkiye'de diğer illerdeki okulların içerisinde böyle bir festival ilk kez Niğde'de düzenleniyor. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum" diye konuştu.


Kaynak: AA